Ива Митева: Разколебана съм от политиката като цяло

Разколебана съм от политиката като цяло, нещата от другата страна са по-различни, каза председателят на Народното събрание Ива Митева днес пред представители на медиите. Тя беше попитана дали отново ще се кандидатира за депутат.

Политиката, оказва се, не е толкова просто нещо, по-лесно е да си експерт, наистина, обясни тя. По думите на Митева, политиката е доста сложна игра. Може би аз още не съм се научила да я играя и съм по-друг човек, добави тя. Опитвам се да балансирам в пленарната зала; смятам, че е по-добре, както е казал Чърчил, боят с юмруци да го заменим с дебат, заяви Митева.

Безпрецедентна ситуация: В парламента умуват как да постъпят с оттегленото проектоправителство

В същото време, каза тя, си давам сметка, че ако си казваме, че нас не ни засяга, моят глас няма да направи нищо; аз съм безпомощна, къде отива гражданската позиция, как тази държава ще функционира; както и че по този начин всичко до момента ще бъде запазено, защото няма да има кой да го промени. Нали това е идеята на изборите, коментира тя. По-удобно е да гледаме отстрани, но не смятам, че това е решението, посочи Ива Митева.

Председателят на 46-то Народно събрание каза, че ѝ е трудно да свикне с НСО. „Те са прекрасни момчета, съзнавам, че това им е работата, но, определено, моята лична свобода е нарушена“, обясни Ива Митева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене