Трифонов: „Има такъв народ“ е истинският опонент на ГЕРБ и ДПС

Много от играчите в мръсната българска политика се бяха надъхали за зловещо плюене и омраза по „Има такъв народ“, ако нашето правителство беше вкарано за гласуване в парламента и беше подкрепено от ГЕРБ и ДПС. А тези две водещи партии на статуквото наистина можеха да го подкрепят само с една цел – да нанесат тежък имиджов удар върху „Има такъв народ“. Защото „Има такъв народ“ е истинският опонент на ГЕРБ и ДПС. Това написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов.

Според Трифонов, ако партия „Има такъв народ“ не се е появила на политическата сцена, сега властта отново е щяла да бъде в „ръцете на Бойко Борисов, на ГЕРБ и на патриотите, както и на задкулисния им партньор ДПС“.


„С оттеглянето на правителството на господин Пламен Николов отнехме удоволствието на тези играчи от сипенето на жлъч и омраза по адрес на „Има такъв народ“, а и по адрес на нашите избиратели. Сега съвсем логично тези политически играчи са недоволни, че няма да има гласуване на кабинета. Но гласуване практически имаше. То се проведе вчера“, пише Трифонов.

По думите му, „Демократична България“ и „Изправи се БГ!Ние идваме“ единодушно са заявили, че ще гласуват против кабинета на „Има такъв народ“. „Заявиха го с един остър и поучителен тон, като направиха и поредните внушения. БСП също решиха, че няма подкрепят правителството на „Има такъв народ“, допълва той.

„И днес цял ден чувам – ама защо няма да има правителство на „Има такъв народ“? Защо няма да се гласува? Защо няма да има дебати? Това е някаква шизофрения. Имам чувството, че живеем в лудница“, посочва лидерът на ИТН.

Станислав Балабанов: Нашата позиция е ясна – отиваме на изборитакъв народ“ да бъде на Сараите или на когото и да е било, при положение че кабинетът на „Има такъв народ“ го няма. Няма го, бе. От вчера го няма“, пише Трифонов.

И завършва: „Ако бяхме толкова зависими и подвластни, това правителство щеше да го има. Но го няма, защото властта за нас не е на всяка цена. Ние сме свободни и можем да влезем във властта и да управляваме, само ако бъдем такива – свободни. И ако суверенът реши“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене