ГЕРБ: На път сме от политическа да прераснем в конституционна криза

Парламентът не включи в дневния ред на заседанието точката за гласуване на проектокабинета на партията Има такъв народ. Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков оспори програмата и заяви, че може да се стигне до конституционна криза.

„На път сме от политическа криза да прераснем в много сериозна конституционна такава. Къде е точката от дневния ред на парламента, която трябва да се гласува, а именно за проектосъстав на Министерския съвет“.

Парламентът трябва да излезе със становище по оттеглянето на кандидата за министър-председател Пламен Николов, заяви и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.
След председателски съвет в Народното събрание, на който не се стигна до решение как да процедира парламентът, Атанасова призова за действие и държавния глава: „Въпросът е оттук нататък какъв акт ще последва и от президентството, защото това волеизявление може да доведе до нов указ, с който президентът да ни уведоми, че кандидатът е оттеглил своето желание да бъде министър-председател. В този случай мандатът не може да бъде изпълнен, за да се премине към връчване на втория мандат“.

.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене