Съдят полицай от Добринище за убийство

72827-632x358

Полицай ще бъде изправен на подсъдимата скамейка за убийство на свой съгражданин. 33-годишният Славчо Каферинов от Добринище застреля със служебния си пистолет „Макаров“ 40-годишния бизнесмен Спас Пенгьов. Окръжната прокуратура в Благоевград внесе обвинителния акт в съда и се очаква първото заседание по делото.

Трагичният инцидент се разигра около 5,20 ч на 20 юли 2013 г. на улица пред дома на убития в Добринище. Часове по-рано служителят на реда, който не бил на работа по това време, се скарал с Пенгьов и брат му в местна дискотека, съобщи 24 часа. Братята си тръгнали, а малко след тях и полицаят, който бил порядъчно пийнал. Оставил колата си на улица, близка до дома на Пенгьови. Пеша стигнал до къщата и повикал навън Спас. Когато мъжът излязъл, Каферинов извадил пистолета и изпразнил пълнителя в главата и лявата половина на гърдите му.

Слуховете за причината за жестокото убийство тръгват от обичайна пиянска свада и битов скандал, до неуредени финансови взаимоотношения или пък ревност.
След като бе арестуван, автоконтрольорът бе уволнен. При разпитите пък се оправдал, че Спас го нападнал с дървен кол и той стрелял при самозащита.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене