ПИЕРИК фалира!

Обувната верига фабрики ПИЕРИК с управител  г-н Пиеро Агостини, позоционирана по оста Дупница – Разлог – Гоце Делчев е изправена пред фалит. 

Новината беше потвърдена от дясната ръка на иналянският собственик на компанията в град Гоце Делчев – Ваня Тошева. Тошева е един от най – близките хора на г-н Агостини и сподели пред Топ Преса, че в момента бизнесът им е в тотален колапс. Ковид пандемнията, икономическата криза родена от пандемията, направо са смазали пазарите на Пиерик груп, твърди Тошева, която държи да се знае публично защо се налагат тотални съкращения във фабриките и най – същественото – да разсее всички спекулации около кризата.

„Наслушахме се, на какви ли не слухове по наш адрес. Някои бивши наши служители, говорят че умишлено не плащаме, защото господин Агостини щял да си изнесе капиталите извън страната на гърба на работниците. Това не е истина. На практика нямаме работа и се налага да съкратим персонала си и да преустановим всички плащания…“ пише Тошева в писмо до нас.

Пиерик  бе създадена през 1994 г. от предприемача г-н Пиеро Агостини, настоящ президент на компанията, основното и  седалище е в град Гоце Делчев, градче намиращо се на няколко километра от новия граничен контролно пропусквателен пункт при Драма. През 1998 г. купува компанията Джули&Ко, достигайки производствен потенциал от 6 000 чифта и структура от 6 000 кв.м. със собствени машини, които за съжаление вече не работят и част по част биват изнасяни от фабриките на известният италиянец.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене