Уникална история! Млади хора направиха своята сватба в Лещен с уникална благотворителна кауза!

Младото семейство Ани Кирилова и Мартин Горчев отпразнуваха своята сватба в село Лещен.

На тържеството гоститe не подаряваха цветя, а детски книжки.  Идеята на младите хора  е да дарят книжките на детското отделение в МБАЛ Елин Пелин, градът откъдето е булката. Приятелите споделят идеята и на сватбата носят  по няколко книжки – казва Мартин Горчев:

„Това се случи доста спонтанно. Замислихме се, че доста цветя ще бъдат закупени и които са немалко пари и остават ден-два. Преценихме, че е хубаво поне да е за нещо полезно. Защо за болница , свързана с дечица, защото в този момент ще имат нужда от това…И децата и книгите са богатство. Да бъде полезно за някой …Много книжки получихме…Имаше хора с по 2-3, други с по 10-12 книжки…Има всякакви, интересни… Впечатлени сме много…“

Мартин Горчев е от Монтана,  бивш танцьор на ансамбъл „Северняци“ при Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата“ в Монтана.
 Ани е от град Елин Пелин и като дете е посещавала  танцовия състав „Пелинче“ в родния си град. Запознават се  в Национален фолклорен ансамбъл „Българе“, където работят като  професионални танцьори. Защо точно Лещен избират за своя сватбен ден – разказва Мартин :

Бяхме тук на много близък наш приятел на рожден ден…Качваме се в Лещен, хубавото дойде на сутринта.. Излизаме отвън и дъхът ти спира,   една  уникална гледка се отваря пред теб, Пирин планина, настръхваш целия.. И ..си казахме, когато направим сватба, това ще бъде тук. .Много ни зареди мястото…Моята майка и на Ани майка й се занимават с народни танци и ние също…Знаехме точно какво искаме и то се получи едно към едно, много сме щастливи!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене