Ангел Джамбазки: Една човешка трагедия не може и не бива да се политизира, още повече да се ползва за популизъм и разчистване на сметки…

❌ Една човешка трагедия не може и не бива да се политизира, още повече да се ползва за популизъм и разчистване на сметки. Когато гори Северна Македония, гори българска земя. Когато се помага от българска страна на Северна Македония за справяне с пожарите, се помага не само на съседна държава, но и се дава подкрепа на сънародници и се спира навлизането на стихията в нашите граници. Това по темата с къщата на съседа, горяща едновременно с твоята.
‼️ От години младежите на ВМРО помагат във всяка една тежка ситуация: пожари, наводнения, пандемия. Нуждата от помощ не свършва с потушаването на огъня – потърпевшите имат нужда от подкрепа за почистване, поправяне и набавяне на изгорялото от тяхното имущество. Тук всеки може да се включи, без значение от политическите изстъпления, на които ставаме свидетели. Защото категорията морал по начало истински се доказва извън статусите в социалните мрежи. В тези дни, в които човешката и граничната взаимопомощ е по-важна от всякога, имаме нужда от единство. А това значи безответна помощ и по-малко политическо говорене на гърба на универсалната мантра със “суверена”.
❗Благодаря на екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на военните формирования, на горските служители, на всички институции и доброволци, които са ангажирани с потушаването на пожарите и разчистването след тях.
🏴 Съболезнования към семействата на загиналите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене