МЗ: Не пътувайте до Гърция и Турция без основателна причина

Здравното министерство препоръча на българите да не пътуват без основателна причина до Гърция, Турция и Кипър. Предупреждението е във връзка с усложнената епидемична обстановка и отчетените за последните 14 дни високи нива на заболяемост на 100 хил. души население в близки до България държави.

С оглед на динамичната обстановка по отношение разпространението на коронавируса министерството апелира гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за физическа дистанция, честа дезинфекция и носене на предпазна маска.

МЗ обръща внимание, че летният сезон е изключително подходящ за ваксинация срещу COVID-19, България все още се намира в „зелената зона“ по разпространение на COVID-19, осигурен е достъп до четирите одобрени в ЕС ваксини и всеки гражданин може да направи своя информиран избор, без значение от здравноосигурителния си статус.

„Ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването и от хоспитализация. Те са единственият ефективен и безопасен начин да предпазим себе си и своите близки”, обясняват от здравното ведомство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене