Приятни приключения с полезни знания и умения придобиха на обучението “Пожарна и безопасност и защита на населението“ в София ученици от трети и четвърти клас от Сатовча

Обучение в обучителен център на Главна Дирекция “Пожарна и безопасност и защита на населението“ в  София се проведе на ученици от трети и четвърти клас от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Учениците баха на вълнуващото обучение от 26 – 30 юли 2021г. което се  проведе  в обучителен център на Главна Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГД ПБЗН – МВР) в гр. София.

Те се запознаха с общите  сведения за  природните явления, превръщане на природните явления в бедствия, водата на планетата, наводнение, какво е наводнение през очите на детето, ранно предупреждение и оповестяване при бедствия, аварии и извънредни ситуации, действия при наводнение, изграждане на дига, основни правила за действие и поведение след наводнение, действия по време на наводнение, симулация на наводнение, залесяване на двора на съответния център или полигон, оформяне на цветни алеи.

След като научиха достатъчно теория, учениците приложиха знанията си и на практика, със забавни игри и симулации на наводнения, потопиха се в работата на пожарникарите и се състезаваха помежду си. Накрая на курса всеки ученик получи подарък и грамота за преминатото обучение.

Изказваме благодарностите си  на организаторите: Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГД ПБЗН – МВР), Дирекция – Национална система 112 – МВР, Български червен кръст и Планинска спасителна служба.

Благодарим на перфектните ни обучители, благодарим за атмосферата и за вниманието, с което ни обгръщаха!

Всеки ден след занятията в учебният център, групата ни опознаваше София. Учениците се научиха да се движат с метрото, което винаги ги отвеждаше на нови места. Първият ден се озоваха в сърцето на столицата – НДК, а оттам и на разходка по „Витошка“, като не пропуснаха да се снимат  с известни личности от YouTube и TikTok.

На следващият ден се отправиха към Природо – научния музей, където се запознаха с различните животински видове.  Разхождаха се и по емблематичните за София „Жълти павета“ и минаха през сградите на Народното събрание, сградата на Президента на Република България, Министерски съвет и катедралата „Св. Александър Невски“, Софийски университет, Народния театър “Иван Вазов“.

Посетиха  паметника на „Цар освободител“, паметника на „Алеко Константинов“ паметника на “Съветската армия„ , “Статуята на „Св. София“.

Не пропуснаха да посетят и част от големите търговски центрове, в които бяха запознати как да се движат и пазаруват в големите търговски вериги.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене