Наръчник за начинаещи – как да разпознаем оригиналните парфюми от имитациите?

Всички използваме парфюми – нанасянето на благоухания по кожата е онзи прекрасен завършек на прелестната визия, към който всички се стремим. Важно е, обаче, ароматът не само да подхожда на вкусовете ни по отношение на използваните есенции, но и да бъде достатъчно висококачествен. Тема на днешния текст са оригиналните парфюми – иска ни се да съберем достатъчно информация, която да ви ръководи в процеса по избиране и закупуване.

На пазара изобилства от продукти, но е съвсем друг въпрос доколко всички те отговарят на критериите за качество и оригиналност. За съжаление не са малко случаите, в които се снабдяваме с артикул, който, обаче, се оказва със съмнително качество. За да избегнем подобни обърквания, смятаме, че е добре да разполагаме с достатъчно информация. Кои са онези характеристики, които ни помагат да разпознаем автентичния парфюм от имитацията?

Видимите признаци на оригиналните парфюми не са никак за подценяване

За щастие едно опитно око веднага може да разпознае оригиналните парфюми от имитациите. Макар и на пазара да изобилства от ментета, всъщност далеч не е толкова лесна задача да се пресъздаде цялостният облик на една есенция.

На първо място, разбира се, следва да споменем външния вид. Ако сте любител на дадена марка парфюми, то вероятно стотици пъти в ръцете ви са попадали автентични техни продукти. Видът на бутилката, цветът на есенцията и флаконът са все неща, на които следва да обърнем внимание. Не забравяйте, че марковите изделия се характеризират с безупречна изработка. Не са приемливи никакви драскотини, кривини или несъразмерни надписи. Всичко това би могло да бъде белег на имитация.

Оригиналните парфюми винаги следва да пристигнат при вас грижливо опаковани в маркова кутия, както и целофан – липсата на който и да е от тези два компонента следва да ви наведе на мисълта, че вероятно си имате работа с фалшив продукт.

Разбира се, говорейки за парфюми, следва да обърнем достатъчно внимание и на уханието

Пазаруваме парфюми най-вече заради техния аромат. От съществено значение е да залагаме на маркови есенции, ако искаме уханието задълго да се задържи по кожата ни. Именно липсата на достатъчна дълготрайност е сред основните белези на ниското качество артикули. Нека не забравяме, че висококачествените парфюми следва да ни правят компания един цял ден – ако скоро след нанасяне на долавяте уханието, то тогава е добре да потърсите по-висококачествен и оригинален аромат.

Тъй като есенциите имат пряк досег с кожата по тялото ви, то е важно да избирате само продукти с доказан произход. Така лесно ще избегнете редица кожни раздразнения и алергии.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене