Материалите при изработката на кухни и кухненски шкафове – кои да изберем за своя дом

Ако ни предстои ремонт, то първото помещение, от което бихме започнали, безспорно е кухнята. За щастие на пазара изобилства от материали, които предоставят наистина богат избор при направата на бъдещата мебелировка.

Така нашумелите напоследък кухни по индивидуален проект дават шанс на всеки бъдещ собственик да взима участие в изграждането на кухнята. Това важи не само за цветовете, дизайните и стиловете, но и при избора на материалите, от които ще бъде изградена тя. Фокус на днешната статия решихме да бъдат именно материалите, с помощта на които бихте могли да изградите достатъчно добри и висококачествени кухни и кухненски шкафове. Убедени сме, че информацията ще ви бъде особено полезна, ако ви предстои такова интериорно начинание.

От какви материали може да се направят кухни и кухненски шкафове?

Най-масовите материали, които клиентите избират при направата на кухни, е ПДЧ, които предлагат огромно разнообразие от цветове и шарки – едноцветни, дървесни и всевъзможни варианти на десени и акценти. Пресованите дървесни частици се характеризират с добра устойчивост, лесна поддръжка, ниска цена и разнообразие от цветове. ПДЧ е доста по-леко от повечето материали, които биха могли да се използват при изработката на кухни.

Друг често избиран и предпочитан материал при изработката на кухни и кухненски шкафове е МДФ – разликата му с ПДЧ се изразява в здравината, начина на обработка и тежест на плоскостите. МДФ плоскостите са по-тежки, стабилни, могат да се боядисват и така всеки клиент да се сдобие с кухня по свои лични цветови предпочитания.
Плоскостите с естествен фурнир са по-скъп вариант за изграждане на кухни, което ги прави и по-рядко използвани. Въпреки това, през последните години плоскостите с естествен фурнир се наложиха като абсолютен еталон в производството на висококачествени кухни.

Естественият масив е най-доброто, което можете да изберете за своите кухни и кухненски шкафове
Ако сте ценители на прекрасния интериор, то тогава безспорно правилният избор за вас е естественият масив, що се отнася до производството на кухни и кухненски шкафове.

Най-чество използваната дървесина е иглолистната. Освен нея, бихме могли да притежаваме кухня още от дъб, череша, орех, бук. За да не бъде нападната кухнята ви от вредители, привлечени от естествения материал, плоскостите биват обработвани със специални препарати, които да ги предпазят.

Като заключение можем да кажем, че изграждането на кухни и кухненски шкафове е цяло приключение, а най-важната част от него е да изберем правилния материал. Така ще си гарантираме притежанието на висококачествена, функционална и красива кухня, която ще ни служи за дълго в домакинството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене