Тежка черепно-мозъчна травма основната причина за смъртта на Антон Петров-Хамстера

Тежка черепно-мозъчна травма е основната причина за смъртта на 48-г. Антон Петров-Хамстера, имал е и много счупвания по тялото, е заключението на медиците.

Припомняме, че Антон Петров-Хамстера загина в офроуд екстремно състезание високо в планината в близост до хижа “Македония”. С него в джипа са били трима мъже от село Пастра, от които единият е управител на рибарниците на брат му. Останалите двама мъже, на 41 и 22 г., решили в този ден да усетят тръпката на екстремното каране и тръгнали с Хамстера в планината.

Състоянието и на тримата му спътници по време на нещастния инцидент е добро. Близки до семейството на Петров съобщиха, че Алексей Петров, бивш служител на ДАНС и негов приятел, е настоял пред почернените му родители тялото да бъде изложено за поклонение в зала на застрахователно дружество “Лев Инс” в София днес /вторник/, а погребението му да бъде в четвъртък в Рила. Тялото на Антон Петров ще бъде взето с катафалка от моргата в Кюстендил днес и закарано в София. При огледа на джипа в 70-метровата пропаст е установено, че е смачкан до неузнаваемост. По склона, по който е паднал джипът, е имало останки от ламарини. Едва ли ще бъде изваден някога оттам. Няма такава техника, която да се изкачи по криволичещи пътеки до мястото на нещастния инцидент.

В Рила се коментира, че Антон Петров живеел в София, но всеки уикенд бил при родителите си в Рила. Майка му е от Рила, а баща му от Северна България. Той работел като зъботехник, преди да се пенсионира. Антон Петров е роден в Рила и учил в основното училище в градчето, след което родителите му отишли да живеят в София. След пенсионирането им се върнали да живеят в семейната им къща в Рила. Братът на Антон Петров е собственик на два рибарника на 7 км преди Рилския манастир.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене