По-малко българи са избрали Гърция за ваканцията си

Българите, избрали южната ни съседка за почивка, са по-малко от други години, твърдят хотелиери и ресторантьори в страната.

Цените през последните години са се увеличи, но малко. Средно двойна стая е между 35 и 100 евро. Общите наблюдения на туристите са, че цените в Гърция са по-добри или сравними с тези у нас. Почивката в Гърция се оскъпява и усложнява от задължителните тестове за COVID-19. През август очакванията са резервациите на наши сънародници да се увеличат.

Формуляра за влизане в Гърция вече може да се попълва непосредствено преди пътуването

Горещините в Гърция вече са екстремни – до 44°, висока е и влажността на въздуха. Пикът на жегите се очаква в началото на следващата седмица.

Това наложи голяма част от фирмите с дейност на открито да пуснат в отпуск работниците днес и в понеделник, информира БТВ. Предложението денят официално да бъде обявен за почивен беше отхвърлено от правителството.

Междувременно от МВнР съобщиха, че пътуващите за Гърция вече могат да попълват Формуляра за влизане в страната – Passenger Locator Form (PLF), непосредствено преди пътуването, а не както досега – в рамките на не повече от 24 часа. По информация на посолството ни в Атина всички останали действащи ограничителни мерки и разпоредби в страната остават в сила до 6:00 ч. на 05.08.2021 г.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене