Това е България! Заради прищявката на един човек премахват беседка в Гоце Делчев! СНИМКИ

Темата с която ще ви занимаваме днес, ще я разпознаете всички. Убедени че в квартала, улицата и населеното място, където живеете има подобен човек, семейство или хора, на които общественото благо е последният проблем. Те или той са затворени, неразговорливи, студени и най – вече конфликтни… или както им казваме понародному – криви хора. Такива хора са главните герои в днешният репортаж. 

Само преди няколко години, една от най – добре развиващите се общини региона а именно община Гоце Делчев, се похвали с реализирането на проект – “Подобряване на уличната и паркова инфраструктура в град Гоце Делчев – рехабилитация на 25 улици и зелени площи” № BG161РО001. В проекта освен възнатоняване на настилките на улиците и тротоарите се предвиждаше и  се случи реконструирането на зелените площи, изградиха се нови детски площадки със съоръжения за игра, беседки, пейки, кошчета за отпадъци, ново осветление…

Реализирането с успех на проекта, с общ бюджет от над 8 544 759,57 лв. беше прието изключително положително от гражданството на Гоце Делчев и днес всички квартали облагородени от проекта, се радват на новите придобивки. Топлите дни на пролетта и есента, прохладните летни вечери в града, пълнат бедедките реализирани по проекта, хората им се радват и в повечето квартали на Гоцето и съвестно поддържат направеното от общината.

И сега колкото и да не ви се вярва, има хора на които това им пречи. Дразнат се на развитието ни, или иначе казано не им пука за общот облаго, а в гоцеделчевският квартал „12 конгрес“, дори има човек, който превръща в лична кауза премахването на новите придобивки, защото забележете – му пречат. Жители на улиците „ЩИП“ и „Свефан Веркович“ в града се свързаха с Топ Преса, за да ни се оплачат от техният съсед Иван Авдев, „благодарение“ на който една от поставените бедедки за отдих на улиците им ще бъде премахната.

От години Авдев, пуска жалби в полицията, маже с грез, машинно масло, въпросната беседка за да може никой да не я ползва, щото била точно под спалнята му и му пречила да си почива. В същата емоция е настроил и съседите си, които му върват по акъла за да си нямат проблеми с него.  Същият е известен като конфликтен човек, човек с който не можеш да се разбереш и „пали от двеста“ за да разпали кавга. Това според съседите, му дава свобода да прави каквото си иска, защото ако се опиташ да направиш с него диалог срещаш кавга, обиди и грозни реплики… Способен е да ходи по врати да тропа и звъни, да вика и крещи, когато нещо не му е угодено.

„Вчера снимах как бедедката е окована с дъски, исках да ви пратя сниммки за да се види, лудостта на този човек до къде е стигнала. След като жена му ме видя че снимам, веднага взе да ми надига „Като ти харесва бедедката вземи си я у вас в спалнята…“. Що за отношение, а имайте предвид че беседката се ползва предимно от деца на възраст от 8 до 10 години“ възмущава се един от съседите, който не е съгласен бедедката да бъде премахната.

Топ Преса се обърна към община Гоце Делчев, за да провери случая. От там потвърдиха, че имат сигнали и малка подписка, от посочения жалбоподател, а в жалбата си обаче, той не изтъквал мотиви не че седящите на беседката му пречат, а че трябвало да бъде премахната щото била върху „частна собственост“. Обещаха ни щателно да проверят случая и да вземат отношение. Хората от „12 конгрес“ обаче си искат направеното, защото за него държавата е дала пари, а сега трябва да даде пари и да я премахне заради прищявката на Авдев. Мислят да направят подписка, защото стига рушене в тази страна…

„Аргументът че Авдев е кангаджия не ни устройва. Наш пропуск е когато мажеше с грез и масло беседката, че не сигнализирахме полицията. Сега вече при най – малката кавга и обида ще го направим…“ заканват се съседите му вече решени да не се поддават на високият му тон а да се борят с него.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене