Connect with us

Скандали

Иван Ижбехов : Ръководството на читалището в Огняново не спира да лъже! Подават се неверни данни за извършена дейност, липсва каквато и да е отчетност, заблуждават се институции

Published

on

Преди два дни, секретарката на читалището в село Огняново изнесе информация, която, за съжаление, днес ще опровергая, пише общественикът Иван Ижбехов от село Огняново търсейки публичност.
Пак казвам, за съжаление, защото и на мен самия ми се иска трудът на децата от танцовите ни групи да бъде възнаграждаван. И така, секретарката оповести, че на фестивала в село Елешница, танцовите групи от село Огняново са заели „почетното второ място, при конкуренцията на още близо 50 състава, взели участие във фестивала.“ И сега фактите – в категорията, в която са се състeзавали нашите деца, конкуренцията не е от „близо 50“, а от точно 12 състава. За жалост, нашите групи не са спечелили второ място… нито първо, нито трето. Регламента на фестивала, в категориите „Народни хора“ и „Народни танци“ предвижда да се извърши класиране до 3 място – както е видно в приложените документи. Оттам насетне, не се прави класиране за останалите състави – ние попадаме точно там, сред некласиралите се. Тоест, танцовите ни състави не са спечелили нито златни медали, нито купи, нито специални награди. Свързах се с организаторите на фестивала и те потвърдиха информацията, която публикувам сега.
От снимките е видно, черно на бяло – реалността е такава. НЕДОПУСТИМО е деца да се използват за личен ПР. НЕДОПУСТИМО е да се лъже – нагло и безочливо. За съжаление, това се е превърнало в традиция за нашето читалище – подават се неверни данни за извършена дейност, липсва каквато и да е отчетност, заблуждават се институции – за всичко това, отново разполагам с факти и документи, но това е тема за друг разговор. Докога бе, хора… Докога?
Галя Кежова и 3 други

Скандали

Има ли директори – далавераджии пращали фиктивно деца на екскурзия?

Published

on

Сериозни финансови злоупотреби е установил одит в сферата на образованието.  За резултатите от проверката информира служебният министър на образованието и науката Николай Денков.

Още днес ще бъде подаден сигнал до главния прокурор и Агенцията за държавна финансова инспекция с обосновано предположение за злоупотреби в особено големи размери, допуснати в търговско дружество, разкри министърът.

Измамата, която е установена е в особено големи размери, съобщи той и поясни, че това, което е видяно надвхърля всякакво въображение.

„През последните 4 месеца поредица от проверки показа наличието на десетки хиляди фиктивни почивки на ученици”, разкри министър Денков. По думите му за тях  са платени 8 милиона лева.

Няма нито документи, нито регистрации за почти 8 млн. лв., платени от Министерството на образованието и науката (МОН) за почивки на ученици в базите на „Ученически отдих и спорт“ ЕАД (УОС) за период от две години. Ръководството на търговското дружество, чийто принципал е министърът на образованието и науката, не може да докаже почти 293 000 нощувки, които твърди, че е осъществило, и за които е получило средства от МОН.

Това установи поредица от проверки на звеното за вътрешен одит на МОН, проведени през последните четири месеца.

„Ученически отдих и спорт“ ЕАД е регистрирано през януари 2005 г. със 165 държавни имота. Справка, предоставена от изпълнителния директор на дружеството, показва, че към момента в неговия капитал влизат 145 почивни бази. Според договор между МОН и УОС, влязъл в сила на 2 юли 2019 г., и последвал анекс от юни 2020 г., до  1 юли 2022 г. дружеството е длъжно да осигури отдих на поне 48 258 ученици и да реализира не по-малко от 482 598 настанявания в поне 30 бази. Не е ясно кои са базите, тъй като към договора не е приложен списък. Топ Преса тръгва по следите на училища в Пиринско участвали в подобна схема. Очаквайте подробности….

Continue Reading

Скандали

Сашка Васева: Не съм упълномощавала никого да събира пари

Published

on

Съпругът на Сашка Васева Христо Бакърджиев се включи чрез видеовръзка в предаването „Тази събота и неделя“, за да сподели подробности за здравословното състояние на обичната певица. Той каза, че в момента двамата са в Германия. „Пожелавам си здраве. Имам насрочена операция скоро. Имам нужда само от любовта на публиката. Нямам дарителска сметка“, каза Сашка Васева.

„Прогнозите на лекарите са благоприятни. Зрението ще се възстанови“, допълни певицата. Сашка Васева заяви, че досега не е ползвала дарителски сметки и ако някой събира пари от нейно име, то това е измама.

„Състоянието е критично, болестта напредва, трябва спешно да се предприемат действия – единствено операцията може да доведе до добър край и да спаси човека“, каза Бакърджиев.

„Около 90 000 евро ще бъде началната сума, необходима за операция. Диагнозата е тумор в мозъка“, допълни той.

„Много приятели предложиха помощ. Ние със собствени сили опитваме да успеем. Ще обявим, ако има нужда някой да помогне на Сашка“, каза съпругът й.

„Тя винаги се държи духом, никога не се предава. Със сигурност ще се бори, за да пребори този критичен момент в живота“, допълни Бакърджиев.“

Миналата седмица певецът  Васко Лазаров обяви в интервю пред медия че Сашка Васева няма пари, като отправи  апел да се събират пари, за да може, да и се направи животоспасяваща операция, оказа се обаче, че Васева опровергава този апел, като не желае да се събират пари  и не е упълномощавала никой да търси помощ.

Continue Reading

Скандали

ПОТРЕСАВАЩА НАГЛОСТ! Заместник – председателят на общински съвет Банско Костадин Дурчов паркирал в забранен участък

Published

on

Атомобила на заместник-председателят на общински съвет Банско Костадин Дурчов бе заснет  паркиран в забранен участък със зона на действие на пътен знак В 27Четири часовият престой доведе до пълно объркване и нарушаване на движението на една от най-натоварените улици в градчето. Личният пример, който Дурчов дава на съгражданите си са пет неправилно паркирани автомобила в същата зона на действие на пътен знак В 27.

 

Маститият бизнесмен Дурчов бе и от главните организатори на преврата в отлично работещият общински съвет, под чието ръководство бяха изпълнени редица важни и мащабни проекти в Банско и Добринище през 2020/2021.

Интересното в случая е, че на петнадесет  метра от автомобила на Дурчов има синя зона, която ползват гражданите  на град Банско и струва левче за час престой. Но както казват всички: “На бедният му липсва много, на алчният ВСИЧКО!”

Поведението на Дурчов е цинично, а чувството му за безнаказаност го прави недосегаем.
Питаме: ТЕЗИ ДЕЙСТВИЯ ЛИ СА ПРОМЯНАТА В МЕСТНАТА ВЛАСТ?

Считаме, че подобно поведение от страна на  заместник – председателят на общински съвет Банско Костадин Дурчов е недопустимо! Примерът, който дава на останалите водачи и жители на общината е вреден като по този начин опетнява  авторитета на Общински съвет като институция.

Continue Reading

ВМРО

Красимир Каракачанов: Външният министър да привика македонския посланик за поруганите български гробове

Published

on

Българският външен министър Светлан Стоев да поиска обяснение от изпълняващия длъжността посланик на Република Северна Македония относно информацията, че костите на близо 400 български войници, загинали в Първата световна война, са изринати от две масови гробища заради строителството на магистрала край село Дреново, близо до град Кавадарци.

С такава остра позиция излезе лидерът на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов във „Фейсбук“.

Тази гавра с паметта на българските воини от страна на Северна Македония е поредният грозен, античовешки, антибългарски акт. Това безобразие отново показва, че РСМ няма никакво намерение да прекрати действията, насочени срещу България и всичко българско! Стигнаха до там, че да разриват и изхвърлят кости на български войници, дали живота са за освобождението на хората по тези земи. А за тези хора няма никакъв спор какви са – били са българи, категоричен е Каракачанов.

Грозното поругаване на български гробове само потвърждава тезата на ВМРО, защитавана години наред, че с антибългарския рецидивизъм на Скопие не може и не трябва да се правят компромиси.

Лидерът на ВМРО призовава още българското външно министерство не само да привика македонския посланик за обяснение, но и да прати нота да всички посланици на европейски страни в София и особено до тези държави, които се опитват да ни притискат за промяна на позицията на България по отношение на еврочленството на РСМ.

Държава, която не спазва официално подписани документи, какъвто е Договорът за приятелство, и не зачита елементарни, общочовешки, християнски ценности и която потъпква правата на българските граждани на своя територия, няма място в ЕС, завършва Красимир Каракачанов.

Припомняме, че вчера евродепутат и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки сезира за случая Европейската комисия и Урсула фон дер Лайен.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ