Иван Ижбехов : Ръководството на читалището в Огняново не спира да лъже! Подават се неверни данни за извършена дейност, липсва каквато и да е отчетност, заблуждават се институции

Преди два дни, секретарката на читалището в село Огняново изнесе информация, която, за съжаление, днес ще опровергая, пише общественикът Иван Ижбехов от село Огняново търсейки публичност.
Пак казвам, за съжаление, защото и на мен самия ми се иска трудът на децата от танцовите ни групи да бъде възнаграждаван. И така, секретарката оповести, че на фестивала в село Елешница, танцовите групи от село Огняново са заели „почетното второ място, при конкуренцията на още близо 50 състава, взели участие във фестивала.“ И сега фактите – в категорията, в която са се състeзавали нашите деца, конкуренцията не е от „близо 50“, а от точно 12 състава. За жалост, нашите групи не са спечелили второ място… нито първо, нито трето. Регламента на фестивала, в категориите „Народни хора“ и „Народни танци“ предвижда да се извърши класиране до 3 място – както е видно в приложените документи. Оттам насетне, не се прави класиране за останалите състави – ние попадаме точно там, сред некласиралите се. Тоест, танцовите ни състави не са спечелили нито златни медали, нито купи, нито специални награди. Свързах се с организаторите на фестивала и те потвърдиха информацията, която публикувам сега.
От снимките е видно, черно на бяло – реалността е такава. НЕДОПУСТИМО е деца да се използват за личен ПР. НЕДОПУСТИМО е да се лъже – нагло и безочливо. За съжаление, това се е превърнало в традиция за нашето читалище – подават се неверни данни за извършена дейност, липсва каквато и да е отчетност, заблуждават се институции – за всичко това, отново разполагам с факти и документи, но това е тема за друг разговор. Докога бе, хора… Докога?
Галя Кежова и 3 други

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене