Задържаха непълнолетно момче за палеж в ромските квартали на Петрич

След поредния палеж в терените, близо до ромските квартали на Петрич, служителите на звено „Общинска охрана“, които дежурят и на място, задържаха младеж в момента на паленето. Веднага е подаден сигнал до полицията, където нарушителят е отведен за разпит.

Предстои да се разбере какви са мотивите за паленето, както и има ли стимули за извършването на това престъпно деяние от непълнолетното лице.

Години наред жителите на Петрич са потърпевши от подобния действия на хора, които безразборно палят и тровят въздуха, създават обяснимо напрежение и рискове от разрастване на пламъците, а също и нанасяне на щети. Ежедневно служители на петричката пожарна получават сигнали и отиват да гасят поредното огнище край ромските квартали. Последно стана ясно, че са малко гумите, които се палят, преобладават отпадъци, пластмаса, седалки от бракувани автомобили и други.

От Община Петрич уверяват, че ще продължат усилията за прекратяване на тази порочна практика, която повече от десетилетие трови града. От аминистрацията призовават всеки, който има информация или е свидетел на престъпните деяния, да подава своевременно информация за установяване на виновните.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене