Connect with us

Новини

СПА селото Огняново строи красив парк за отдих и развлечение на местните жители и туристите

Published

on

Село Огняново съвсем скоро ще привлича туристи от страната и чужбина не само с минералната си вода и СПА процедури, а и с прекрасен парк. В момента тече усилена строителна дейност по изглаждането на зеления оазис. До края на август тази година трябва работата да приключи и да се сбъдне мечтата на местните хора да имат красив парк. Основната цел на проекта е подобряването на инфраструктурата и жизнената среда на територията на селото и създаването на по-благоприятни условия за отдих и развлечения на открито.

Паркът ще е “белият дроб” на СПА селото, в което идват все повече гости. В зеления кът ще има множество алеи, хиляди цветя, десетки дръвчета и пейки, както и водно огледало. В района вече е направена детска площадка, предстои монтирането на спортни съоръжения за фитнес, както и на автоматична поливна система.

„Паркът ще е страхотна придобивка и за нас, и за туристите. От десетилетия мечтаем за подобна зелена зона в нашето село. Защото нашето бъдеще е туризмът. И трябва да предлагаме различни атракции на нашите гости”, твърди кметът на село Огняново – Димитрия Гюрова.

Минералната вода е богатството на селото, изворите са с много добри лечебни свойства. Никак не е случайно, че римляните създават наблизо града Никополис ад Нестум, тъй като съчетанието на термалните извори с планина Родопите е уникално. Огняново пък се превръща в целогодишна туристическа дестинация за нашенци и чужденци.

СПА селото Огняново строи красив парк за отдих и развлечение на местните жители и туристите СПА селото Огняново строи красив парк за отдих и развлечение на местните жители и туристите СПА селото Огняново строи красив парк за отдих и развлечение на местните жители и туристите СПА селото Огняново строи красив парк за отдих и развлечение на местните жители и туристите СПА селото Огняново строи красив парк за отдих и развлечение на местните жители и туристите

Новини

Заради ремонт е възможно прекъсване на тока в Петричко

Published

on

Неотложни ремонтни работи по въздушна линия 110 kV „Беласица“, собственост на държавния Електроенергиен системен оператор /ЕСО/, налагат временна промяна на схемата на електрозахранване на населени места в община Петрич. За периода от 05-13 октомври 2021 г. са възможни смущения на електрозахранването в района:

На 05.10.2021 г.  прекъсвания на електрозахранването може да настъпят в селата Рупите, Генерал Тодоров, Марикостиново, Марино поле, Чучулигово, Долно Спанчево, Кулата, Кавракирово, Михнево, Кърналово, Старчево, Рибник, Богородица, Дреново, Яково и Промишлената зона на гр. Петрич на изхода за гр. София.

На 07.10.2021 г. са възможни смущения на електрозахранването в селата Първомай, Чуричени, Куково, Драгуш, Мендово, Долна Рибница и Право Бърдо.

На 12 и 13.10.2021 г. може да настъпят прекъсвания на електрозахранването в селата Струмешница и Самуилова крепост.

Continue Reading

Новини

Сатовча подкрепя кампания за купуване на детски линейки

Published

on

Общинска администрация-Сатовча организира масово събиране на
пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, съобщи кметът д-р Арбен Мименов.
Акцията е в помощ на организираната от Благотворителната организация „Капачки за бъдеще“ инициатива за набиране на средства за осигуряване на втора специализирана линейка за
центрове с отделение по „Неонатология“ клас 3, или т.н. детски линейки.

Събирането на капачки в металните сърца и алуминиеви кенчета на
територията на родопската общината, могат да бъдат предавани до 17:00 часа на 8-ми октомври /петък/ в сградата на Общинската администрация. Местната власт в Сатовча има грижата те да бъдат транспортирани до складовете на Благотворителната организация „Капачки за бъдеще“.
„Да бъдем час от благородната кампания! Включете се и вие!“, призова кметът Мименов.

.

 

Continue Reading

Бизнес

Върналият се от гурбет в Америка Атанас Динев ще строи вилно селище до стадиона в Сапарева баня

Published

on

Гастарбайтерът в Америка Атанас Динев ще строи вилно селище на стратегическо място в Сапарева баня. Той е поискал от общинските съветници в курортния град да му дадат разрешение да изработи ПУП в имот в близост до стадиона в Сапарева баня. Искането е направено от името на фирмата, която е собственост на Атанас Динев и съпругата му Теодора – “Велден инвестмънт” ООД. Тя е регистрирана на 5 февруари 2021 г. с капитал от 50 лв.

Атанас Динев е син на бившия учител по физкултура в местното училище Иван Динев, по-известен като Ваката Динев. Той е заминал преди повече от 20 г. в САЩ, а няколко години след това при него отишъл и синът му Атанас. След дългия гурбет зад Океана и двамата вече са се върнали окончателно в Сапарева баня и сега Атанас инвестира спечелените пари в туристическия бизнес.

Continue Reading

Новини

С обновен вход посрещат децата в ДГ „Синчец“, подменена е и старата дограма във филиала в с. Зелен Дол

Published

on

Община Благоевград отпусна средства за частичен ремонт на ДГ „Синчец“ в кв. „Грамада“. Вече е демонтиран старият вход към яслената група на детското заведение, като същият е подменен с ново съоръжение от PVC дограма.
Въпреки че дейностите не са заложени в Бюджет 2021, ремонтът е извършен по решение на кмета Илко Стоянов, заради амортизираната и потенциално опаснa конструкция, през която до момента се осъществяваше достъпът.
Частично е подменена и старата дограма във филиала на детското заведение в с. Зелен дол.
Ремонтните дейности са извършени на база спешен доклад от директора на ДГ „Синчец“ Даниела Пърличкова.
В бюджета за следващата година общинското ръководство ще заложи средства за ремонти и освежаване на детски градини и ясли.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ