Ефектно обновеното кръгово кръстовище официално откриха снощи в Гоце Делчев

Kragovo.Still003

Да се обнови и облагороди ефектно кръстовището с кръгово движение на входната част на Гоце Делчев, е обещание на местния Ротари Клуб, дадено в навечерието на коледа през 2013 г. Неправителствената организация събра средствата на специално организиран празничен, благотворителен бал. „Решихме, че това е едно от лицата на гр. Гоце Делчев трябва да придобие европейски вид“, сподели сегашният президент на Ротари Клуб в Гоце Делчев, Лили Боргато.   Няколко идейни проекта бяха обсъдени, съвместно с община Гоце Делчев, за да може входът на града наистина да има европейски и красив вид. Вариантът, който е одобрен е иновативен, а архитекта на общината, Георги Скрижовски лично се ангажира с реализацията му.

Изграден бе метален постамент около пилона със знамето, на който с осветление отвътре е изписано „Община Гоце Делчев“ и логото на общината. Растителността е изцяло обновена с ефектни цветни насаждения, а изграденото капково напояване ще ги поддържа постоянно свежи.

Събраните средства  от ротарианците на благотворителния за обновление на кръстовището са 12 500 лв., като от тях са похарчени около 10 500 лв. С останалите средства неправителствената организация ще поддържат осветлението и озеленяването на кръстовището, като обещават това да остане постоянен техен ангажимент.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене