Connect with us

Новини

Заведенията към Кацаров: Ще искаме оставки и ще третираме като терорист всеки, който спомене за затваряне!

Published

on

Временният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и временно подопечното му ведомство изрекоха поредната порция лъжи в опит да оборят позицията на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, съобщиха от СЗБ и БАЗ.

Господин Кацаров, последната година и половина се наслушахме на лъжи и изопачаване на факти. Писна ни! Точка! Не бяха ли достатъчно лъжите, имитациите на мерки и дискриминацията в заповедите на МЗ от година и половина насам, та продължавате да ги повтаряте?!

Затворените заведения никъде по света не са спасили нито един човешки живот, още по-малко в България. Ограничаването в работния процес на бизнесите е с цел забавяне на разпространението, за да може здравната система да се подготви за евентуална нова вълна. Така че впрегнете всичките си усилия в това направление, защото времето е най-ценното, с което разполагате. Но не и ние! Нашето време изтече, няма какво да губим.

Няма да позволим повече дискриминация!

Преди известно време поискахме оставката на министър Ангелов и ще поискаме оставката на всеки, който спомене за затваряне, заради вирус, за които има действаща и достъпна за всеки ваксина!

Г-н Кацаров, вчера изрекохте лъжа! В представената от Вас позиция се твърди, че “Планът включва и автоматично стартиране на програмите за социално подпомагане и подкрепа за бизнеса.” – абсолютна лъжа! Нито думичка за подкрепа за бизнеса ни няма в плана ви!

Направи ни впечатление една дума в това изречение – “автоматично”. Единственото автоматично, е вашето решение да ограничите и затворите бизнеса ни при най-малкия ръст на случаите. Помислихте ли за научната обосновка на това затваряне или с едно движение на химикалката обрекохте нас и нашите семейства на глад и лишения? Къде са изследванията за разпространението на вируса в заведенията? Къде са анализите ви за процента ваксинирани по сектори? Нашият сектор ли е най-опасен, най-неваксиниран, че се затваря първи??? Твърдите, че се съсредоточват усилия “особено в групите от населението, при които вече категорично е доказан повишен риск от тежко протичане на заболяването, хоспитализация, смърт”. Не бяха ли според вас това именно възрастното население, които определено не работят в нашия бранш и рядко, особено в пандемията, са наши клиенти. Нали заради това променихте плана за ваксинация и приоритизирахте ваксинацията на населението над 60 г. (няма да коментираме колко млади и активни хора, желаещи да се ваксинират към онзи момент заради този ви подход отложиха ваксинацията си).

Господин Кацаров, трябва ли да припомним как вие като гражданин развявахте позицията си за несъществуването на вируса и подривахте доверието на хората в лекарите и лечението срещу Ковид, докато ние, хората работещи в нашия бранш се борехме за оцеляването на бизнеса ни, за запазването на работните места, за справедливост и научна обоснованост на въвржданите мерки за ограничаване разпространението на Ковид!

От безумния ви план става кристално ясно, че сте вложили нула усилия да анализирате ситуацията, да се ангажирате с важната за всички нас ваксинационна кампания и да разпишете адекватни, научнообосновани мерки за справяне с разпространението на вируса.

Ще го повторим пак, дано ви стане ясно:

Представеният от вас “план” е олицетворение на липсата на държавнически подход, загриженост и мисъл за всички хора! Отново целият проблем и отговорност за вирусна епидемия се прехвърлят върху заетите стотици хиляди в нашия бранш!

Опитът да придадете политически облик на изразената от нашия бранш позиция е арогантен и само потвърждава неразбирането на проблемите на обществото, с които вие като служебен министър на здравеопазването трябваше да се заемете. Да се опитвате да политизирате позицията ни по темата за затварянето на определени сектори на икономиката ни, говори за липса на елементарно разбиране на причинно-следствената връзка, психологията и познаване на човешкото. Защото няма нищо политическо и нищо по-човешко от това да защитаваш правото си на труд! Право, заложено в Конституцията на Република България!

А ето отново и нашата политическа позиция, понеже явно не сте я разбрали:

Ще искаме оставки и ще третираме като терорист всеки, който спомене за затваряне на бизнеси, заради вирус, за който има достъпна за всеки ваксина!

След като дойдохте в МЗ с лозунга за почтеност и прозрачност, който ние аплодираме, как точно изведнъж станахте диктатор, който иска да налага дискриминация? Превърнахте се в репресивен орган! Властта не ви влияе добре!

Господин Кацаров, ще приемете ли поканата ни за публичен дебат или и вие ще се скриете зад тексаски таблици и недоказани теории като предшественика ви министър Ангелов?

И вместо да се замеряме с писма в медиите, заповядайте следващата седмица на публичен дебат, за да обясните как точно пазите човешкия живот, като имитирате “мерки”, които доказано в цяла Европа, САЩ и България не работят !

И толкоз! Чакаме ви на дебат!

Политика

След публикация в toppresa.com! Върнаха на работа юрист от Брезница!

Published

on

Публичността помага! След като през уикенда младият юрист от Неврокопското село Брезница, Муса Молла се оплака пред медията ни че е уволнен по политически причини, днес от него разбираме, че бил възстановен на работа. “ Благодаря ви Топ Преса. Вие не само сте, най-четената но и най-обективна и смела медия. Благодарение на вашата помощ, справдливостта възтържествува…” благодари ми младият експерт през сълзи. От своя страна се радваме че някой в държавата е проявил разум и е взел правилното решение. Припомняме от къде тръгна всичко: ТУК

Continue Reading

Политика

Предстои публично обсъждане на отчета на бюджета за 2020 г. на община Гоце Делчев

Published

on

На основание чл.140, ал.4 от Закона за публичните финанси и Наредба №11 на Общински съвет – Гоце Делчев,

Община Гоце Делчев

О Р Г А Н И З И Р А

публично обсъждане

на Отчета на бюджета за 2020 година на община Гоце Делчев включващ:

1. Отчет на годишния разчет за сметките за средствата от Европейския съюз за 2020 г..

2. Отчет на бюджетните средства за 2020 г..

3.Отчет на чуждите средства за 2020 г..

Публичното обсъждане ще се проведе на 12 август 2021 г. от 10.00 часа в залата на Общински съвет -.Гоце Делчев

Обявата за публичното обсъждане е публикувана на официалната интернет страница на община Гоце Делчев: www.gotsedelchev.bg на 28.07.2021 г.

За допълнителна информация и въпроси: тел.0888 006 080 (ц), в.2111 или 2041 всеки работен ден от 08.00 до 17.00 ч.

Continue Reading

Новини

Почина иконом Георги Веселински от Неврокопската епархия

Published

on

Упокои се в Господа
На 82-годишна възраст се упокои в Господа иконом Георги Стойчев Веселински, дългогодишен свещенослужител на Неврокопска епархия.
Роден 1939 г. той постъпва в Софийската духовна семинария, която по това време вече е преместена на гара Черепиш, през 1969 г. Завършва 3 годишния паралелен курс през 1972 г.
Ръкоположен е за сещеник през м. юни 1971 г. и до 1986 г. служи в родното си село Покровник. След това до кончината си служи на различни места в Неврокопска епархия.
Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му!
Опелото ще бъде отслужено на 28 юли 2021 г. от 10:30 часа в храм „Св. Пантелеймон”, с. Покровник.

Continue Reading

Крими

Катастрофа в Благоевград: Две коли се сблъскаха на бул. „Св.св. Кирил и Методий“

Published

on

Два леки автомобила се удариха тази сутрин на  бул. „Св.св. Кирил и  Методий“ около 8:30 часа в час пик в Благоевград.

Най-вероятната причина за инцидента според думите на единия водач е, че той се е опитал да направи обратен завой и тогава е бил ударен от другата кола. На мястото бяха органите на реда и екип на Спешен център.

Полицаите регулират движението в района, тъй като двата автомобила са още на пътното платно.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2021
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ПОПУЛЯРНИ