Търговски и транспортни фирми блокират „Кулата“ на 2 септември

На 2-ри септември търговски и транспортни фирми от България се готвят да блокират граничния пункт „Кулата“ с настояване другият пункт – „Илинден-Ексохи“, да бъде отворен за товарни превози, предаде БНР.

След два предупредителни протеста представителите на бизнеса, които близо два месеца търпят сериозни загуби от напълно затворения от гръцките власти пункт „Илинден- Ексохи“, потвърдиха готовността си за 10-часова блокада на „Кулата „:

“Минаваме към блокиране на ГКПП „Кулата-Промахон“. Обявили сме дата 2-ри септември от 12.00 до 22.00 часа с настояване да бъде отворен пункта „Илинден-Ексохи“.

Кръстьо Веселинков – един от организаторите на протеста, обясни, че имат подкрепата на:

„И от Съюза за международни преводи, и от Сдружението на транспортните работници. Подкрепят ни. Тези километрични опашки, които се създават на ГКПП „Кулата“ са убийствени за всички. Не знам изобщо Европа как търпи това“.

Радикализирането на протеста, чиито мотиви и искания са икономически и социални, е провокирано от неколкократното удължаване на срока на ограниченията, въведени от южната ни съседка. Вчера стана ясно, че Гърция остава в сила всички забрани заради коронавируса до 19 септември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене