Connect with us

Новини

Естонският лидер в дигиталното банкиране Bigbank стъпва на българския пазар

Published

on

Една от най-бързо развиващите се европейски дигитални банки стъпва официално на българския пазар. Това е Bigbank, първата в страната изцяло дигитална банка, базирана в Талин, Естония. Тя оперира в балтийските държавиЛитва, Латвия и Естонияи в скандинавските държави Финландия и Швеция. Дейността й е насочена към бизнес и индивидуални клиенти на финансови услуги. Банката предлага финансови решения под формата на трансгранични услуги и в Германия, Нидерландия и Австрия.

На снимката: Мартин Лянтц, главен изпълнителен директор на Bigbank Group. 

„Bigbank стъпва на българския пазар с намерението да осигури модерни, надеждни и удобни услуги за банкиранеонлайн. Виждаме голям потенциал за това в България, особено в условията на COVID, когато онлайн услугите са най-безопасни и следователно най-благоприятни за клиентите“, каза Мартин Лянтс, главен изпълнителен директор на Bigbank Group. „Стартираме в България спотребителски кредитиза индивидуални клиенти, като възнамеряваме в близко бъдеще да им предложим и депозитни сметки“, допълни той.

„Клиентите на банката в страната могат да посетят българския уебсайт на Bigbank още сега и да направят избор между няколко вида потребителски заеми сматуритет до 10 години, а процесът на одобрение обикновено отнема до 2 часа. Не е необходимо да посещават банков офис, тъй като целият процес протича онлайн, като се започне от идентификацията и кандидатстването до подписването на договор. Според опита ни от други пазари е важно потребителските заеми –било то за ремонт илипокупка на автомобил- да бъдат достъпни и с по-дълъг срок, така че малките месечни вноски да не натоварват бюджета на семейството“, каза Ростислав Русинов, мениджър на българския клон на банката.

„Мисиятана Bigbank е да помага на хората да подобрят живота си, като им предоставя без проблемни финансови услуги. Банка с такава мисия,като алтернатива на традиционните универсални банки,според мен e добре дошла и нужна на българския финансов пазар“, добави Русинов.

Амбициите на естонската банка са в близко бъдеще да добави към портфолиото си в България възможността за разкриване и управление на депозити, както и жилищни заеми, и още услуги, които Bigbank Group предлага на другите пазари.

Новини

Кметът Илко Стоянов поздрави лекарите

Published

on

Уважаеми лекари,

Приемете моите сърдечни поздравления по повод професионалния Ви празник, който отбелязваме днес – 19 октомври!

Ежедневно сте изправени пред сериозни предизвикателства и трудни избори, с които успявате да се справите благодарение на Вашата воля, познания и стремеж да изпълнявате високохуманната си мисия, а именно да запазите здравето и човешкия живот! Днес, във времена на пандемия отново разчитаме предимно на Вас!

Като кмет и жител на община Благоевград Ви благодаря за неуморния труд и Вашата смелост!
Нека св. Иван Рилски – Чудотворец, който почитаме днес, закриля Вас, Вашите семейства и Вашите пациенти!

Не преставайте да вършите благородни дела, защото нашето общество има нужда от тях! Имаме нужда от Вас!

Бъдете здрави!

Честит празник!

Илко Стоянов

кмет на община Благоевград

Continue Reading

Политика

74 години от рождението на Николай Добрев

Published

on

Днес се навършват 74-години от рождението на известният политик и бивш вътрешен министър Николай Кирилов Добрев. Политическата му кариера преминава по знамето на БСП, но е известен и със своите демократични ценности, а в историята остана с патриотичната си постъпка, като в името на гражданския мир върна мандата за съставяне на червено правителство. Този жест остана своеобразен връх в кариерата му, макар да спечели не малко противните в редиците на социалистите.

За гражданите на Гоце Делчев той остава далновиден политик, избрал разума и съгласието за доброто на обществото.

Паметта на Николай Добрев се пази чрез неговото обявяване за почетен гражданин на родния му град Гоце Делчев.Неговото име носи една от улиците в града. В БСП има учредена на негово име награда за млад политик. Биографичната книга „Избрах съгласието и разума“ е дело на съпартийката му и семейна приятелка – Светлана Шаренкова.

Синът му – Кирил Добрев, го наследи в политиката, като професия.

Continue Reading

Новини

Богдан Боцев: Честит празник , скъпи съграждани!

Published

on

Честит празник , скъпи съграждани!

Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод 109-годишнината от Освобождението на гр. Гоце Делчев. За нас този ден е символ на вярата, надеждата и силата на българския дух. Прекланяме се пред делото на революционерите, будителите, на всички герои, които обрекоха живота си в името на тази свята кауза!

Да пазим и помним заветите на миналото, да бъдем единни и силни, и да се борим заедно за нашето по-добро бъдеще!

Богдан Боцев

Кандидат за народен представител от „БСП за България“
В 1 МИР Благоевград

Continue Reading

Новини

Скъпи съграждани, честита 109-та годишнина от Освобожденеито на нашия град Гоце Делчев!

Published

on

Скъпи съграждани,

честита 109 та годишнина от Освобожденеито на нашия град Гоце Делчев!

Днес, отдавайки почит пред подвига на предците ни да си спомним не само за техния героизъм, а и за това, че извоюваха Освобожденеито заедно с общи усилия и силна вяра. Нека бъдем единни и сплотени в делата си и в стремежа да живеем по добре!

 

Владимир Москов

кмет на община Гоце Делчев

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ