АПИ сътвори пътен абсурд със заповед за спиране на всички ремонти

Ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура” предизвика пътен абсурд, след като с нарочна заповед спря всички ремонти по пътищата от републиканската мрежа. Това доведе до хаос на „Покровнишко шосе” в Благоевград, където ремонтните дейности стигнаха доникъде. Горният асфалтов слой е премахнат, а встрани до шосето е насипан ситен цимент. Огромни облаци прах се вдигат в района, прохалякът стига не само до града, но и до Покровник и Падеш. Замърсяването на въздуха разгневи жителите на населените места. Белите циментови частици покриха къщите и земеделските насаждения на хората.

Пелените от прах създават огромен риск за шофьорите, които пътуват по „Покровнишко шосе”. Там са разположени десетки производствени бази. Автомобилният поток е интензивен и има реален риск от катастрофи. Видимостта от прахоляка е силно намалена, а облаците от ситния цимент задушават стотиците работници в района.

Кметът Илко Стоянов вчера изпрати спешно писмо до ръководството на АПИ с искане проблемът да бъде решен по най-бързия начин. Ремонтът трябва да продължи, за да не се затруднява работата на фирмите там, движението на автомобилите и живота на жителите на Падеш и Покровник. Облаците прах стигат до града и до квартал „Струмско”и допълнително замърсява въздуха.

Фирмите на „Покровнишко шосе” предупредиха, че ако до дни АПИ не разреши довършването на ремонта, ще организират протест. Те са заканиха, че ще блокират кръговото след Благоевград, което води към автомагистрала „Струма”.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене