Connect with us

Новини

АПИ сътвори пътен абсурд със заповед за спиране на всички ремонти

Published

on

Ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура” предизвика пътен абсурд, след като с нарочна заповед спря всички ремонти по пътищата от републиканската мрежа. Това доведе до хаос на „Покровнишко шосе” в Благоевград, където ремонтните дейности стигнаха доникъде. Горният асфалтов слой е премахнат, а встрани до шосето е насипан ситен цимент. Огромни облаци прах се вдигат в района, прохалякът стига не само до града, но и до Покровник и Падеш. Замърсяването на въздуха разгневи жителите на населените места. Белите циментови частици покриха къщите и земеделските насаждения на хората.

Пелените от прах създават огромен риск за шофьорите, които пътуват по „Покровнишко шосе”. Там са разположени десетки производствени бази. Автомобилният поток е интензивен и има реален риск от катастрофи. Видимостта от прахоляка е силно намалена, а облаците от ситния цимент задушават стотиците работници в района.

Кметът Илко Стоянов вчера изпрати спешно писмо до ръководството на АПИ с искане проблемът да бъде решен по най-бързия начин. Ремонтът трябва да продължи, за да не се затруднява работата на фирмите там, движението на автомобилите и живота на жителите на Падеш и Покровник. Облаците прах стигат до града и до квартал „Струмско”и допълнително замърсява въздуха.

Фирмите на „Покровнишко шосе” предупредиха, че ако до дни АПИ не разреши довършването на ремонта, ще организират протест. Те са заканиха, че ще блокират кръговото след Благоевград, което води към автомагистрала „Струма”.

ilindenpres.bg

Политика

След публикация в toppresa.com! Върнаха на работа юрист от Брезница!

Published

on

Публичността помага! След като през уикенда младият юрист от Неврокопското село Брезница, Муса Молла се оплака пред медията ни че е уволнен по политически причини, днес от него разбираме, че бил възстановен на работа. “ Благодаря ви Топ Преса. Вие не само сте, най-четената но и най-обективна и смела медия. Благодарение на вашата помощ, справдливостта възтържествува…” благодари ми младият експерт през сълзи. От своя страна се радваме че някой в държавата е проявил разум и е взел правилното решение. Припомняме от къде тръгна всичко: ТУК

Continue Reading

Политика

Предстои публично обсъждане на отчета на бюджета за 2020 г. на община Гоце Делчев

Published

on

На основание чл.140, ал.4 от Закона за публичните финанси и Наредба №11 на Общински съвет – Гоце Делчев,

Община Гоце Делчев

О Р Г А Н И З И Р А

публично обсъждане

на Отчета на бюджета за 2020 година на община Гоце Делчев включващ:

1. Отчет на годишния разчет за сметките за средствата от Европейския съюз за 2020 г..

2. Отчет на бюджетните средства за 2020 г..

3.Отчет на чуждите средства за 2020 г..

Публичното обсъждане ще се проведе на 12 август 2021 г. от 10.00 часа в залата на Общински съвет -.Гоце Делчев

Обявата за публичното обсъждане е публикувана на официалната интернет страница на община Гоце Делчев: www.gotsedelchev.bg на 28.07.2021 г.

За допълнителна информация и въпроси: тел.0888 006 080 (ц), в.2111 или 2041 всеки работен ден от 08.00 до 17.00 ч.

Continue Reading

Новини

Почина иконом Георги Веселински от Неврокопската епархия

Published

on

Упокои се в Господа
На 82-годишна възраст се упокои в Господа иконом Георги Стойчев Веселински, дългогодишен свещенослужител на Неврокопска епархия.
Роден 1939 г. той постъпва в Софийската духовна семинария, която по това време вече е преместена на гара Черепиш, през 1969 г. Завършва 3 годишния паралелен курс през 1972 г.
Ръкоположен е за сещеник през м. юни 1971 г. и до 1986 г. служи в родното си село Покровник. След това до кончината си служи на различни места в Неврокопска епархия.
Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му!
Опелото ще бъде отслужено на 28 юли 2021 г. от 10:30 часа в храм „Св. Пантелеймон”, с. Покровник.

Continue Reading

Крими

Катастрофа в Благоевград: Две коли се сблъскаха на бул. „Св.св. Кирил и Методий“

Published

on

Два леки автомобила се удариха тази сутрин на  бул. „Св.св. Кирил и  Методий“ около 8:30 часа в час пик в Благоевград.

Най-вероятната причина за инцидента според думите на единия водач е, че той се е опитал да направи обратен завой и тогава е бил ударен от другата кола. На мястото бяха органите на реда и екип на Спешен център.

Полицаите регулират движението в района, тъй като двата автомобила са още на пътното платно.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2021
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ПОПУЛЯРНИ