Стоян Стоев получава най-много преференциални гласове в община Сандански

Стоян Стоев получава най-много преференциални гласове от всички кандидати на политическите партии издигнати от Сандански. Това показват обобщените данни от изборните резултати публикувани от ЦИК. Той се нарежда и на трето място по получени гласове лично за него в цялата област от листата на ГЕРБ – СДС.

На изминалите избори Сандански имаше 7 кандидата на различни партии, които водиха и активна лична кампания. От тях най-голямо доверие получава кандидатът на коалиция ГЕРБ – СДС Стоян Стоев – общо 2 203 гласа. С около 500 гласа по-малко след него се нарежда Георги Батев от ВМРО. Въпреки че именно „Има такъв народ“ настояват за въвеждането на мажоритарен вот, се оказва, че техните избиратели гласуват по-малко за личности и повече на партиен принцип. Така при получени над 3 хил. гласа за формацията в община Сандански, само 1 256 гласа са преференциално дадените за кандидата им Христо Гушков.

На четвърто място по личен вот се нарежда Ивелин Терзийски („Българските патриоти“) с 893 гласа, а след него социалиста Методи Атанасов с 529 гласа. Всички останали кандидати получават минимален брой преференции – Стоян Кадийски („Българско лято“) със 138 гласа и Мария Василева (Изправи се – Мутри вън) със 198 гласа. Така разликата в доверието на хората между първия (Стоян Стоев) и последния (Стоян Кадийски) е повече от 15 пъти.

В листата на ГЕРБ – СДС отново се стигна до пренареждане на листата в резултат на преференциите, като кандидатът на Сандански Стоян Стоев зае трето място, изпреварвайки по личено доверие кандидатите на Благоевград, Банско, Разлог и Гоце Делчев. Въпреки този резултат малко не достига на санданчанинът и той остава извън състава на новото Народно събрание. В пост в социалните мрежи той благодари на всички гласували за него и изрази увереност, че истински добрите резултати тепърва предстоят.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене