Монтират още видеокамери в градския парк на Петрич срещу вандали

Общинското ръководство в Петрич въвежда допълнителни мерки за ограничаване на трошенето, чупенето, рязането и разрушаването на изградените съоръжения в градския парк. Най-често набезите се извършват късно през нощта.

От понеделник ще влезе в сила новият пропускателен режим. Градският парк ще бъде затворен за посещения от 23.00 часа до 06.00 часа. Целта е тази мярка да ограничи събирането на групички, умишлено съсипващи общинска собственост и ползващи съоръженията в парка за места на запой и пушене, а след това рушат. Това са следите всяка сутрин, които откриват служителите на Общината.

Снощи отново са установени такива лица, спрямо които ще бъдат предприети мерки по установения ред. На този етап в парка има 16 видеокамери, които не покриват цялата му площ. Ще бъдат монтирани допълнителни на невралгични места, където основно са концентрирани вандалските прояви. Записите след всяко рушене ще се предават на полицията за последващи действия спрямо лицата, които са нарушители.

До момента няма съоръжение в Градски парк, на което да не е посегнато, включително са хвърляни камъни върху обитателите на водната площ. Община Петрич призовава за повече отговорност и нетърпимост – всеки, който е свидетел на подобни деяния, да уведомява веднага Районното управление на полицията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене