Извънредно: ИТН обявява кой ще е новият кандидат премиер

Николай Василев започна с думите, че това не е най-лесната пресконференция, но със сигурност ще е най-усмихнатата

ПП „Има такъв народ” дава пресконференция. В нея участват Николай Василев, който бе предложен за министър-председател, а вчера кандидатурата му бе оттеглена, както и зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов и Филип Станев.

„Благодаря ви, че сте тук. Всички знаем за какво е днешната пресконференция. Това започна от една партия, която трябва да припознава ГЕРБ като свой опонент, а не ИТН, започна Тошко Йорданов.Николай Василев започна с думите, че това не е най-лесната пресконференция, но със сигурност ще е най-усмихнатата. Искам да благодаря на г-н Трифонов. В последните 2 месеца успях да се запозная със Слави и с представители на партията му, запознах се с много стойностни хора.

Кабинетът, който щеше да работи с най-висока скорост, правителство с ДНК на бъдещето. Има един положителен резултат. Българското общество се убеди, че нашата нация има образовани хора, добри специалисти.“, заяви той.

blob:https://www.facebook.com/8acc57b2-2ec2-414d-b663-6966816ca3a3

Припомняме, че пресконференцията идва след като Слави Трифонов оттегли кандидатурата на Николай Василев за министър-председател. Ходът идва след като всички парламентарно представени сили без ДПС, които запазиха мълчание, обявиха, че няма да подкрепят представения от Трифонов проектокабинет.

В същото време по-рано днес Саня Армутлиева също обяви, че няма да става министър от „Има такъв народ“. 

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене