Възраждат парк край с. Вълкосел, правят и велоалея до къта за отдих

Възраждането на занемарен преди повече от 30 години парк край сатовчанското село Вълкосел. Това е амбицията на Община Сатовча, местният парламент вече даде съгласие да се търси европейско финансиране. Ще се кандидатства за пари с проект „Съвместни стъпки за създаване на условия за атрактивен и всесезонен туристически продукт“ по Програма ИНТЕРРЕГ. Партньор по този проект е северномакедноската община Липково. Очакванията са това предложение да се одобри за финансиране.

Местната власт иска да направи основен ремонт на парк в позцемлен имот в местността Светиката до село Вълкосел, да се обособи велоаеля от населето място до зеления оазис и да се осигури транспортен достъп до обекта.

„Още преди 1989 година това място е предназначено за парк, но след демократичните промени нищо не е направено. В момента теренът е запуснат, потънал е в храсти и треви. Искаме там да изградим няколко детски площадки със съоръжения за игра на децата, които са нови, модерни и безопасни. Най-важноте е да направим един чудесен кът и за децата, и за младежите от селото, където имаме детска ясла, детска градина и училище“, коментира за Илинден Прес днес кметът на Вълкосел – Сюлейман Арунов. Той уточни, че ще има и зони за отдих на възрастните – ще се монтират пейки и навеси, ще има и кошчета за отпадъци, за да не се замърсява паркът. По този начин ще се сбъдне желанието на няколко поколения жители на селото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене