ГЪРМИ НОВ СКАНДАЛ В БЛАГОЕВГРАД! Смениха шефа на Басейнова дирекция, за да подпише строеж в парк

Жесток скандал гърми в Благоевград. От днес Басейнова дирекция в града има нов шеф, научи ПИК. Преди 14 год. назначеният днес от служебния кабинет Владимир Димитров е бил областен управител на област Благоевград. За същия е известно, че е щатен сътрудник на ДС, обявен с решение на комисия по досиетата. С неговия подпис тогава е извършена скандална заменка на 18 декара в парк ”Бачиново” срещу етаж от административна сграда.

В рамките на по-малко от две години, в периода  2006-2007 година, в парк Бачиново са разпродадени 28 дка. земя. Тези имоти са преминали в частни дружества, които по всяко време могат да предявят претенции за застрояването им, каквито вече е имало. Първата сделка е със скандална заменка, направена през 2006 година, когато седемте тенис игрища и обслужващата сграда в местността Бачиново  са заменени срещу етаж в новия бизнес-център на крупната строителна фирма „Универсалстройконсулт“ на Георги Ганджов и Петър Парашкански.

Парцелът е с площ от 18 дка. Именно това е и имотът, за който се появи информация, че са започнати съгласувателни процедури. Тези 18 дка преди 14 години са заменени с етаж от около 800 кв. м в нова сграда, където по-късно се настани Административният съд на Благоевград.  Отдавна се говори, че от сделката държавата е ощетена поне с 2 млн. евро и освен това е нарушен Законът за физическото възпитание и спорта. Размяната е неравностойна и  в ущърб на държавата, защото за тенис игрищата е направена данъчна оценка, а 800-те кв.м са продадени по пазарни цени. По груби изчисления държавата е получила площ на стойност не повече от 60 хиляди евро, а е дала имот на стойност около 2 700 000 евро, от което следва, че държавата е ощетена с не по-малко от 2 милиона евро.

Скритите намерения на собствениците са строеж на Апарт хотел, който всъщност ще бъде жилищен комплекс. Започнати са и съгласувателни процедури, но липсва подписа на шефа на Басейнова дирекция в града. Точно поради тази причина близките до Костадин Паскалев от БСП строители задействат хода със смяната на шефа на Басейнова дирекция. Реално Димитров е назначен единствено и само за да разпише сългасуването и да даде зелена светлина на това скандално безобразие, твърдят местни граждани. Запознати със случая твърдят, че гражданите на Благоевград са готови на протести. Остава да видим дали още днес ще е разписано съгласуването за строежа в една от най-живописните местности в Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене