Connect with us

Таблоид

Жителите на махалата „Байковица“ в Сатовча с благодарности към кмета Мименов

Published

on

Жителите   на сатовчанската  махала „ Байковица“ от няклко дни не могат да се нарадват на асфалтираните улици  в квартала си  ,както и не могат да се нахвалят от коректно  и качествено свършената работа на фирмата изпълнител  на която е собственик  гоцеделчевския строителен предприемач Руен Кирев.

Хората от квартала разказват и за отличната  организация  която е била поверена на  техническия  ръководител Костадин Стамболиев който буквално с доброто си отношение е спечелил сърцата на хората .В тази връзка  съкварталците обединени  около идеята на Златко Доспатлиев  изказват искрените си благодарности за сбъднатата им отколешна мечта да имат вече прилични и  асфалтирани  улици на кмета  на общината Арбен Мименов,  на фирмата и работниците  на Руен Кирев и разбира се на техническия ръководител Костадин Стамболиев който хората от квартала само за няколко дни припознаха като приятел и изключително добър човек и професионалист в професията .

„Благодарение на кмета Арбен Мименов и фирма Руен Кирев една наша голяма мечта се осъществи под ръководството на техническият ръководител Костадин Стамболиев.Приемете    огромното  ни  Благодаря и  бъдете живи и здрави“ написаха в благодарственият си адрес до  ТОП ПРЕСА жителите на така наречения квартал  „Байковица“в село Сатовча .

Таблоид

Пчелни кошери изгоряха при пожар в доспатското село Любча

Published

on

Огънят е потушен от 3 екипа пожарникари от Доспат, един екип от Девин, 30 доброволци от Любча и служители на ДГС – Доспат

На 27 септември в 13.02 часа на тел. 112 е получен сигнал за пожар в сухи треви и храсти в село Любча, местност „Осински път“, община Доспат.

Пожарът е с площ 100 дка в селскостопанска територия, като предполагаема причина за възникването му е небрежност при боравене
с открит огън.

За ограничаване и ликвидиране на пожара са изпратени три екипа от РСПБЗН-Доспат, и един екип от РСПБЗН-Девин. Включили са се и 30 човека от с. Любча, служители от ДГС – Доспат, и е предоставена допълнителна техника от община Доспат.

Произшествието е ликвидирано в рамките на заварените граници, като има нанесени материални щети, унищожени са 15 пчелни кошера. Спасени са 3 сгради, намиращи се в непосредствена близост, 100 дка иглолистна гора и 1 пчелин.

Continue Reading

Таблоид

Автомобил горя в Петричко

Published

on

Вчера, около 12:43 часа, е получен сигнал за пожар в лек автомобил в с. Кавракирово, общ. Петрич.

Погасен е от екип на РСПБЗН-Петрич.

Причината за пожара е изхвърляне на двигателно масло и самозапалване.

Continue Reading

Таблоид

Ето как са разпределени новите случаи на Covid -19 в Благоевградско

Published

on

На територията на област Благоевград новорегистрирани случаи с COVID-19 – към 27.09.2021 г. – общо 136

Благоевград – 47
Петрич – 14
Сандански – 8
Гоце Делчев – 5
Разлог – 5
Якоруда – 5
Кресна – 4
Генерал Тодоров – 3
Мосомище – 3
Първомай – 3
Симитли – 3
Банско – 2
Конарско – 2
Плоски – 2
Полето – 2
Спатово – 2
Абланица – 1
Аврамово – 1
Бачево – 1
Българчево – 1
Вълково – 1
Гърмен – 1
Добринище – 1
Долно Драглище – 1
Дрангово – 1
Еленово – 1
Илинденци – 1
Кавракирово – 1
Камена – 1
Катунци – 1
Кулата – 1
Лешница – 1
Микрево – 1
Мощанец – 1
Ново Делчево – 1
Ново Лески – 1
Покровник – 1
Сливница – 1
Смолево – 1
Тополница – 1
Черна Места – 1
Юруково – 1

Continue Reading

Таблоид

Внимание, шофьори! Спират движението в участък от АМ „Струма“

Published

on

Движението на всички автомобили в участъка от 23-ти до 24-ти км на АМ „Струма“, в област Перник, ще се осъществява двупосочно в платното за София, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

За изпълнение на укрепителни работи, възстановяване на пътното тяло и изграждане на снегозащитни съоръжения ще бъде затворено платното за Кулата. Предвижда се дейностите да завършат до 20 декември.

За улеснение на трафика в пиковите часове се организира реверсивно движение
в платното за София:
– от 11:00 ч. в петък – последния работен ден до 14:00 ч. в неделя /последния почивен ден/ в посока Кулата ще има две ленти, а за София – една
– от 14:00 ч. в неделя – последния почивен ден до 11:00 ч. в понеделник /първия работен ден/, когато пътуващите се връщат към столицата, ще има две ленти в посока София и една за Кулата

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, като стриктно спазват поставената сигнализация и ограничението на скоростта – 70 км/ч.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www. api. bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700/ 130-20.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ