Цацаров внася обвинението срещу Сидеров в съда

цацаров

Разследването срещу Волен Сидеров ще влезе в съда, заяви главният прокурор Сотир Цацаров и обеща, че по случая ще се работи експресно. Това изявление той направи ден, след като Сидеров и депутатите от „Атака“ се отказаха от имунитета си.

Предстои да бъде разпитана френската гражданка, която е и дипломатически служител, но това ще стане след контакт с ръководителя на френската дипломатическа мисия. Предстои да бъде разпитан летателният и кабинният състав на самолета, предстоят и още няколко разпита пред съда, ще бъдат разпитани и народните представители, придружавали Волен Сидеров в пътуването му от София до Варна, обясни главният прокурор.

„Имаше спекулации по въпроса защо не са били разпитани до момента. Аз отговорих на това. Не можеш да разпиташ някого, който размахвайки картата си се отдалечава от теб“, коментира той. По отношение на Сидеров реакцията беше експресно адекватна на експресното му поведение, категоричен беше главният прокурор.

Главният прокурор коментира изказването на Сидеров, който поиска също толкова експресно да се работи и срещу бившия премиер Бойко Борисов за използването на военната авиация и авиопарка на правителството.

„Основното разследване върху, което трябва да се концентрираме там са военните въздухоплавателни средства, там нещата не стоят добре. От 49 полета 22 са били празни и това е посочено от експертизата“. Главният прокурор обясни, че развитие по това разследване ще има тогава, когато е готова съдебно-счетоводната експертиза за стойността на международните полети.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене