Председателят на Общински съвет Благоевград – Радослав Тасков, свиква извънредно заседание на Общински съвет Благоевград

Тържественото заседание за полагане клетва на Илко Стоянов, като кмет на община Благоевград, ще се проведе на 14.07.2021 година /сряда/ от 9.30 часа в зала „22-ри Септември”  на общината.

Общинският съвет ще заседава в присъствието на Председателя на Общинска избирателна комисия Благоевград – адв. Мартин Бусаров, Областния управител на област с административен център Благоевград – г-н Николай Шушков, ВрИД кмет на община Благоевград – г-н Ясен Попвасилев, както и кметове на населени места в община Благоевград.

На тържественото заседание е поканен да присъства и Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

Заседанието ще бъде при отворени врата за граждани и общественици, при спазване на необходимите противоепидемични мерки.

Представители на медиите ще могат да присъстват на определените за тях места.

Промяната в предварително обявената дата за провеждане на заседанието се налага поради  получена покана  от Националното сдружение на общините в Република България за участие в областна среща за актуализация на представителите на общините от област Благоевград в Регионалните съвети за развитие, която ще се проведе на 16.07.2021 година.

До настоящия момент в Регионалния съвет за развитие (РСР) представител на община Благоевград е инж. Румен Томов. С цел запазване на представителството в Регионалния съвет за развитие (РСР) до предстоящата на 16.07.2021 година среща следва Община Благоевград да има определен делегат в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България, а именно г-н Илко Стоянов – кмет на община Благоевград.

ПОКАНА

         На основание чл. 25, ал. 1 от ЗМСМА свиквам извънредно заседание на Общински съвет Благоевград на 14 юли 2021 г. /сряда/ от 9.30 часа в зала „22-ри Септември” на общината при следния

Д Н Е В Е Н   Р Е Д :

  1. Обявяване на Решение № 69-МИ от 05.07.2021 година на Общинска избирателна комисия Благоевград за обявяване за избран за Кмет на община Благоевград на г-н Илко Стоянов Стоянов и полагане на клетва.

Докл. – Мартин Бусаров – Председател на ОИК

  1. Изменение на Решение № 30 от 27.12.2019 година, по Протокол № 6 от заседание на Общински съвет Благоевград проведено на 27.12.2019 година.

         Докл. – Радослав Тасков – Председател на ОбС

 

РАДОСЛАВ ТАСКОВ

Председател на Общински съвет Благоевград

09.07.2021 година

Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене