Прогноза за времето – 9 юли (петък)

Слънчево и горещо, температурите стигат до 37 градуса

Денят ще започне с температури от 19 до 22 градуса. Сутринта валежите над източните райони ще спират. Следобед облачността над западната половина от страната ще се увеличава и късно следобед и през нощта над крайните западни райони ще прегърми. Ще духа умерен източен вятър със скорости до 30 км/ч.
Максималните температури ще са от 30 до 35 градуса, а над източните райони – до 28. В Югозападна България термометрите ще показват стойности до 36-37 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще е по-високо от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е облачно, слаб дъжд и максимална температура 32 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 26-29 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

iStock/Getty Images

 

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места – в масивите на Централна България, ще превали краткотрайно. Ще духа умерен североизточен, по високите и открити части – до силен, северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 23, на 2000 метра – около 17 градуса.

През почивните дни времето ще бъде слънчево. След обяд над югозападните райони ще се развива купеста облачност и на изолирани места, главно в планините там и с по-голяма вероятност в събота, ще превали и прегърми. Вятърът ще остане от изток-североизток, слаб до умерен. В събота дневните температури ще са предимно между 30 и 35 градуса, в неделния ден – с 1-2 градуса по-високи.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене