Aлександър Мацурев: Добринище е място, където ясно се вижда какво е свършено, колко труд и средства са вложени в подобряването на инфраструктурата, в ремонтирането и изграждането на градска среда, в образованието

Добринище е място, където ясно се вижда какво е свършено, колко труд и средства са вложени в подобряването на инфраструктурата, в ремонтирането и изграждането на градска среда, в образованието. Благодарение на усилията, които заедно с местната власт вложихме, мога да кажа, че това е пример за добре свършена работа. На среща с гражданите разбрах, че хората са недоволни, заради спирането на подкрепата от страна на държавата. Подкрепа, която беше осигурена от управлението на ГЕРБ за бизнеса и възрастните хора за справяне с последствията от Ковидкризата. В неделя изборът и решенията са във вашите ръце.
👆5️⃣ ГЕРБ- СДС
👆1️⃣0️⃣6️⃣ преференция
През последните четири години България отвори нова страница във външната си политика:
✅Проведохме успешно първо българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.
✅Защитихме българския интерес спрямо република Северна Македония. Настояваме за спазването на Договора за добросъседство, приятелство и сътрудничество от 2017 г., спирането на езика на омразата и фалшификацията на историческата истина.
✅Направихме решителна крачка към присъединяването ни към Еврозоната – станахме част от Банковия съюз и Валутния механизъм.
✅Реагирахме бързо и адекватно на пандемията от COVID-19. С денонощна координация и сътрудничество, помогнахме на хиляди сънародници да се приберат у дома.
✅Предотвратихме сериозни мигрантски вълни към и през България.
✅Утвърдихме авторитета на България като надежден съюзник в НАТО.
✅Задълбочихме съществуващите търговски отношения и разкрихме възможности за нови пазари пред българския бизнес.
👆5️⃣ Коалиция ГЕРБ-СДС
➡️За единен и силен Европейски съюз:
👉Нашият интерес е да се запази единството на Съюза и да не допуснем разделянето на Европа на различни скорости.
👉България трябва да се присъедини към Еврозоната.
👉Подкрепяме евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани.
👉За нас е важно да се засили икономическата автономност на ЕС и устойчивото възстановяване след COVID 19.
👉Подкрепяме задълбочаването на сътрудничеството между ЕС и НАТО за справяне с общите предизвикателства.
➡️Ролята на България в един трансформиращ се свят:
👉Основна цел е превръщането на дипломатическите представителства в резултатно ориентирани и динамични мисии, водещи културна и образователна дипломация, по модерен и прагматичен начин.
👉Новите технологии, нуждата от по-бърза комуникация и по-голяма свързаност, изискват подготвяне на ново поколение професионални дипломати.
👉Гарантирането на сигурността е водещ приоритет във външната политика на страната. Трансатлантическото сътрудничество и членството ни в НАТО са основният стълб на сигурността ни.
👉Подкрепяме разработването на общ подход и по-добра координация и между НАТО и ЕС при управлението на кризи и конфликти, включително въз основа на опита от пандемията.
👉Стратегическото партньорство между България и САЩ трябва да се задълбочи, включително с реализиране на общи проекти в областта на отбраната, комуникациите, енергетиката. Приоритетно за нас е присъединяването на България към Програмата на САЩ за безвизови пътувания.
👉Вярваме, че в международните отношения България трябва да се придържа към мултилатерализма, задълбочавайки участието си в ООН и други международни организации.
👉За нас е приоритет членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие като предпоставка за по-ефективни правила за бизнеса.
👉Ще водим засилена дипломация за намаляване на напрежението в Черноморския регион и Източното Средиземноморие.
👉Поддържахме прагматични отношения с Руската федерация, в рамките на общите позиции на ЕС и НАТО. Ние сме за поддържане на диалог, но стъпил върху националния ни интерес, зачитане на правата на човека, пълното изпълнение на Минските споразумения.
👉Турция е важен партньор за България в областта на нелегалната миграция и сигурността като страни-членки на НАТО. В добросъседските отношения, зачитането на правата и интересите на българските национални малцинства, е основополагащ принцип за нас.
👉Водим целенасочена политика на засилване на контактите с Близкия изток и за изграждане на ново и амбициозно партньорство със страните от Африка.
👉Ще продължим сътрудничеството с Китай, включително в инициативата 17+1. Отчитаме и нарастващата роля на Индия в световен мащаб. В интерес на България е да изведе на преден план търговско- икономическите отношения с двете страни.
➡️ Грижа за българските общности зад граница:
👉Ще защитаваме правата и интересите на българските общности в чужбина и ще разширим дейността им да съхраняват българската идентичност.
👉Ще учредим стипендии за подобряване на знанията по български език сред учениците и студентите от българските общности зад граница.
👉Ще създадем единен орган, който да обхваща всички аспекти на отношенията между българската държава и нашите сънародници в чужбина.
👉Ще Подобрим работата на кризисния център в подкрепа на сънародниците ни в беда.
👉Консулските служби трябва да са по-лесно достъпни, чрез въвеждане на нови технологии в тяхната дейност, включително чат услуги за гражданите, активно използване на социалните мрежи за информиране и създаване на автоматизиран „виртуален консул“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене