Слаб интерес към пробната машина за гласуване в Благоевград, ДПС в Белица намери по-вярна формула: с таблет от човек на човек

Слаб интерес проявиха благоевградчани към пробното гласуване с машина, организирано вчера от Районната избирателна комисия в сградата на общината.  За 2-та часа, в които машината остана включена на партера, не повече от петнайсетина  души проявиха интерес как се гласува. Повечето го направиха пътьом, между две гишета, където бяха дошли да си свършат някаква работа.

Същата машина снощи тръгна към Разлог, а останалите 2 покриха други дестинации в областта. Междувременно някои от партиите доброволно се нагърбиха със задачата да показват как се борави с машина за гласуване – главно през телефоните си с многото клипчета, които показват етапите на машинния вот. ДПС в Белица например връчи по един таблет на по-младите си и технически грамотни членове и ги прати по селата да обучават избирателите. Доброволната обучителна акция се провежда от няколко дни по заведения, пейки, в клубове.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене