15 души са задържани! Преди балотажа за кмет масов бой в Ромската махала на Благоевград

38-годишен мъж е ударен с бирена бутилка по главата след сбиване в ромската махала „Предел“ на Благоевград, след преглед е освободен, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Сигналът за масовия бой е подаден малко преди 18 ч. Махалата е блокирана от полиция и жандармерия, сбиването е прекратено, 15 души са задържани.

Според жители на махалата са се чули изстрели, най-вероятно те са от полицията, които са стреляли във въздуха, за да овладеят сбиването.

След скенер в МБАЛ-Благоевград е установено, че пострадалият В.Д. няма тежка травма, полицията го прибра, за да даде писмени показания.

Фамилиите са добре познати на местните ченгета, миналата година отново се биха зверски и се наложи с дни полицията да следи за реда.

Не е ясна причината за масовото сбиване. По начало от снощи подстъпите към ромската махала са блокирани от жандармерията като превантивна мярка срещу търговията с гласове.

Утре в Благоевград се провежда балотажът за кмет на града. Кандидатите са Илко Стоянов от „Има такъв народ“, подкрепен и от коалицията „Изправи се! Мутри вън! и отстраненият от съда инж. Румен Томов-независим, подкрепен от БСП.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене