Костадин Костадинов: УЧИЛИЩЕ ЗА ИЗБИРАТЕЛИ 2-4

УЧИЛИЩЕ ЗА ИЗБИРАТЕЛИ 2 – 4
ИЗБОРИ 2021 – ОПИТ 2
Много хора ме питат – защо тази кампания е толкова вяла? Защо няма плакати на обичайните места? Защо кандидатите за депутати се крият като шумкари и виждаме само няколко вожда, дето говорят от телевизора?
Трудно е, приятели. Трудно е и за досега управлявали, трудно е и за досега протестирали. Първите плащат цената на управлението. Защото, както и друг път съм ви писал, управлението неминуемо изхабява. Натрупва се политическа умора. Опитните играчи усещат това и минават на втора линия. И затова неслучайно Борисов изведе последните Му министри на предната линия. За да пази основните сили за Ватерло.
Вторите, проституиращите, пардон, „протестиращите“, също са за ожалване. Асансьорът „Слави“ ще качи по високите етажи много хора. Много нови хора. Които са от неговата партия, от ДБ и от МаяМа. Ето, първото ново лице е факт – водещият кандидат – кмет на Благоевград Илко Стоянов. Бивш активист на СДС, координатор, бивш съветник в ОбС Благоевград, бивш зам.кмет на Петрич от ГЕРБ. Нов, та нов. Да бе жива баба, би казала – „чорапите са му нови“! Но баба, Бог да я прости, я няма и ние пожелаваме на нашия пич Илко да спечели изборите.
Впрочем, в потвърждение на това, дето ви написах горе, пак в Благоевград ГЕРБ се „скриха“ зад кандидатурата на независим кандидат. Доскорошен враг на ГЕРБ. Именно, за да си пазят останалите дивизии за парламентарния вот и по-скоро за в опозиция.
Но най-знаковото ново лице всъщност е и си остава МаяМа Нолова. Наскоро един неин съпартиец ми обясни: „Тя се промени. Пречисти. Тя вече не е това, което беше“. „Е, как“ – питам аз? Имало си начин. И ми го обясни. И сега аз, понеже ви обичам, ще го издам на вас. Срещу лайк на човек.
И така, за да се промените и да станете „нов човек“, трябва да изберете деня с най-голяма луна в годината. През 2020г това бе на седми срещу осми април. И точно в 05,35ч МаяМа, облечена само в бяла кошуля и с бели кондурки, застанала срещу луната, произнася вещерските думи: „Муун, Муун, мутри ВЪН! Муун, муун, Мая отвън! Отричам се от Сатаната! Мяу, мяу“. Това се повтаря тринадесет пъти за минута, тринадесет минути, на всеки тринадесет час в тринадесет дни. И, готово, Мая вече не е…
Е, това е, приятели. Олекна ми. Впрочем, най-голямото перигейно пречистване е било на 13-и срещу 14-и ноември 2016г. Тогава някъде Радан Кънев и Атанасов обявиха напускането на РБ (да не се бърка с Република България). Сиреч, имало е „муун, муун“…
И така, за всички, дето искате да се пречистите, вече знаете как. Следващото най-силно перигейно пречистване е на 25 ноември 2034г.
Но днешният ми фаворит е някой си Любен, простете, забравих фамилията. Та този Любен е от червенушките, кандидат в Благоевградско. Втори след първия. Първия, дето нищо не разбира от здравеопазване, но пък е близък на Корни. Та въпросния втори се изцепил по медиите – “ Ако бъда избран, ще вляза в събранието с камшик в ръка“!!!
С камшик щял да влезе, пезевенка му с пезевенк. Демек, нали, таковата, вие се сещате… Ей за тоя са двамата дупнишки кандидати от ГЕРБ. Единия, по-предния, ще се оправи набързо с камшика. Все пак е европейски шампион по борба. Втория пък ще убеди Любен да не прави повече така. Все пак е доктор психиатър.
Така е, приятели. Като не ги забранихме след Виденовата зима. И сега изпълзяват. С камшик ще влиза, михлюзина…
ИТН, ИТН, ИТН. С., спокойно. Нищо няма да кажа. Сивито ми е в теб, нали? И аз като Илко съм ново лице. И аз съм от СДС. Зам.кмет не съм бил, но пък Илко не е бил Председател. Та, такова, ако нямате хора за началници, нали, аз съм готов. В името на хората. За хората. За народа даже. „Ако бъда избран, ще работя като Левски“ (б.а. цитата е от миналите избори на кандидат за депутат). С. е Слави. Да се знай! Кой Слави? Не е Павлов, бре.
Като казвам за началници, разказвал ли съм ви как влязох в казармата? Влизам, значи и ме посреща командира. Какво сте завършил, пита ме. Строителен техникум, четири години, строителен техник, отговарям. И какво можете да правите, пак пита Командира. Ми, мога да ръководя хората, отговарям самоуверено. Виж, момко, поглежда ме човека, ние тук началници си имаме. Трябват ми работещи…
Та сега, приятели, е като тогава. Въпроса е, от коя страна на бюрото ще успеем да застанем…
Вървим към края. А толкова неща искам да ви разкажа. Да се посмеем, да се порадваме. Ей го, първите държави вече получават първите милиони по Пакта за възстановяване. А следва Зеленият Пакт. И Структурните, и Кохезионните фондове на ЕС. Към България се задава невиждан в хилядолетната ни история финансов ресурс. Готвите ли се? Измислихте ли си бизнес? Прочетохте ли, проучвате ли? Ха се понапънете, просто е. Но не е за прости хора. „Бедността е справедливо наказание за бедността“. Първане, Първане…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене