Експерти дават съвети на беличани след нападението на мечка над жена в Рила

Кметът на община Белица – Радослав Ревански, съобщи, че до понеделник (04 юли) пътят до Парка за танцуващи мечки ще бъде свободен за преминаване. След вчерашния инцидент, когато дива мечка нападна жена, излязла в Рила планина да бере гъби, в понеделник в 11,00 часа в залата на Туристическия информационен център ще се проведе среща с експерти.

Те ще обяснят на беличани как да се държат в гората при среща с мечка.  Ревански е организирал среща с ръководствата на Община Белица, Дирекцията на ‘Национален парк Рила“ , РИОСВ-Благоевград, местни неправителствени организации. Темата на дискусията е: „Как да съжителстваме с мечката ?“.

Инцидентът с нападението на мечка стана вчера сутринта в близост до Парка за танцуващи мечки. Пострадалата жена има разкъсвания и наранявания по тялото. Тя е транспортирана за лечение в болницата в Разлог.

„Мястото, където е станало нападението, е обезопасена. Ще направим всичко необходимо, за да гарантираме безопасността на жителите на община Белица”, коментира кметът Радослав Ревански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене