Всички ремонти в училищата в област Благоевград ще приключат до 15 септември

104582-ognian-sokolovВсички ремонти в училищата в област Благоевград ще приключат до 15 септември. Новата учебна година ще започне по график, увериха от Регионалния инспекторат по образованието Благоевград.

Инспекторатът по образованието следи ремонтните дейности в училищата в областта, за да не се стигне до спиране на учебния процес. В момента в много училища в Пиринско текат ремонти, които трябва да приключат до старта на учебна година.

”Нямаме притеснения или очаквания за проблеми поради ремонт или някаква друга материална техническа причина, да не започне нормално учебната година. Поддържаме връзка с кметовете на общини и директорите на училища, слава богу няма природни сътресения, бедствия, които имаше в страната, така че очакваме учебната година да започне нормално. Ако някъде възникне проблем с ремонта той няма да е за сметка на организацията на учебния процес”, заяви Огнян Соколов, началник РИО Благоевград.

Община Благоевград също следи изкъсо как вървят ремонтните дейности в училищата и детските градини на територият, за да се гарантира нормалното им функциониране за първия учебен ден на 15 септември. Средствата за ремонтите са основно от бюджетите на учебните заведения и по национални програми.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене