Цветан Цветанов: За нас е важно изборите да бъдат честни и правилата да са еднакви за всички

Залагаме на конструктивния диалог и на представянето на нашите секторни политики. Така, както се постарахме да направим и в предишната кампания. За огромната конфронтация и противопоставянето, което има в обществото, вина носят политиците. За нас е важно да акцентираме върху проблемите и решенията, които имаме за тях. Това каза председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов на среща с жители на Видин.
Цветанов посочи, че Републиканци за България говорят за важните инфраструктурни проекти, които трябва да бъдат реализирани прозрачно, с необходимото качество, за да знаят българските граждани как се харчат обществените ресурси. Председателят на ПП „Републиканци за България“ коментира също, че липсата на газифициране е огромен проблем за Видинска област. „Нашият енергиен експерт Христо Казанджиев многократно акцентира точно върху този проблем – “Турски поток” е изграден като една транзитна тръба, която преминава през видинските общини, без да снабдява областта с газ. А това можеше да бъде възможност за бизнеса, за предприемчивите хора, които да инвестират тук и да създават работни места“, каза Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че реалното подпомагане на малкия, средния и семеен бизнес е много важно и посочи, че при ежедневните срещи хората споделят, че не могат да оцелеят в тази ситуация и са принудени да съкращават квалифицирани кадри. “Държавата не направи нищо в последната година и половина, за да подпомогне малкия семеен бизнес в условията на Ковид кризата“. Сред акцентите в програмата на Републиканци за България е и земеделието, каза Цветан Цветанов. „Стимулиране на българското производство и къса верига на доставки, за да могат хората да разчитат на българските продукти, които произвеждаме“. Според Цветанов така българските граждани ще получават качествени и гарантиращи здравето продукти.
Председателят на ПП „Републиканци за България“ коментира и необходимостта от актуализация на бюджета. „Това не се случи в 45-ия парламент и не бе направена актуализация на пенсиите. Хубавото е, че сега много от партиите говорят за тази актуализация. Аз смятам, че това ще бъде добра мярка, с която ще бъдат подпомогнати българските пенсионери“, обясни Цветан Цветанов. Той посочи, че в изборите за 45-о НС на 4 април е имало огромен страх и притеснение у хората да упражнят по съвест конституционното си право на глас. „Видин е пример в това отношение. Областната управа се ползваше като предизборен щаб на ГЕРБ, а образователният инспекторат „съветваше“ хората от образованието как да гласуват за кандидатите на ГЕРБ. Подобен натиск и въздействие върху хората се упражняваше и в секторите „земеделие“ и „социални дейности“.
„За нас от Републиканци за България е важно изборите да бъдат честни и правилата да са еднакви за всички. Трябва да положим усилия да достигнем до повече хора и да ги призовем да гласуват. Високата избирателна активност е нужна, за да имат хората максимално представителство в парламента. Трябва да им обясним, че дали ще гласуват 10, 15 или 50% от българските граждани, в Народното събрание ще влязат 240 депутати“, каза още Цветанов. Той бе категоричен, че българските граждани са направили своя извод кой какво е имал като намерения и обещания в изборите на 4 април, и какво е изпълнил от тези намерения и обещания. „Надявам се, че хората са си отговорили на въпроса – Направих ли правилния избор? Вярвам, че българските граждани ще подкрепят достойните кандидати на Републиканци за България, с номер 21 в бюлетината“, каза Цветан Цветанов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене