Гръцките власти нямат готовност за отваряне на ГКПП „Илинден-Ексохи“

Гръцките власти все още нямат готовност за отваряне на граничния пункт „Илинден-Ексохи“, въпреки че на място вече има екип за извършването на задължителния здравен контрол.

Представители на бизнеса от района на Гоце Делчев, които преди седмица излязоха на протест и за кратко блокираха пътя за границата, са проверили ситуацията на граничния пункт, който все още не е отворен за леки автомобили и автобуси. Кръстьо Веселинков коментира:

„Прави се подготовка за пускане, най-вероятно ще стане утре“.

От българска страна екипите на Гранична полиция и Агенция „Митници“  са на място, осигурени са и служители за здравен контрол, оборудвани с четци на ваксинационните сертификати, документите за направени тестове и персоналните QR кодове.

Очаква се властите в южната ни съседка до края на деня да потвърдят  дали имат готовност за отварянето на пункта, след проведените сутринта разговори между транспортния министър Георги Тодоров  и посланика на Република Гърция Димитрис Хронопулос, заяви областният управител  на Благоевград Николай Шушков:

„От наша страна няма никакъв проблем. Чух се с „Илинден“ и те заявиха следното: отсрещната страна нямат готовност, нямат четци за ваксинацията“.

 

bnr.bg/blagoevgrad

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене