Облачно, дъжд и гръмотевици

дъждовно

Днес времето ще остане без съществена промяна. Облачността ще бъде по-често значителна и на много места с прекъсвания валежи ще продължат. Ще има и гръмотевици. По-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността ще има над Източна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България временно умерен, а по Черноморието и силен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 22° и 27°, в София 22°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 24°, а минималната 15°, за Банско 24°/15°, Разлог 24°/16°, Дупница 24°/14°, Кюстендил 24°/14°, Перник 24°/14°, Гоце Делчев 27°/16°, Сандански 27°/16° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 25°, а минималните до 15°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за септември и през деня ще остане почти без промяна.

Високите части на планините ще са в облачния слой – с мъгла. Ще има валежи, на места интензивни и с гръмотевици. Ще духа силен източен вятър. Дневна температура на 1200 метра около около 16°, на 2000 метра около 11°.

Над Черноморието ще има временни намаления на облачността. В следобедните часове ще превали краткотраен дъжд, главно по южното крайбрежие. Ще бъде доста ветровито – с умерен до силен вятър от изток-североизток. Максимални температури около 25°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението ще е 3-4, а към Шабла и Ахтопол и до 5 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене