ПГ по МСС ,,Пейо К. Яворов“, гр. Гоце Делчев за пореден път доказва, че е училище за пример.

Щастливи са учениците на гоцеделчевската гимназия, че за пореден път реализират спечелени проекти по ,,Еразъм +“, този път едновременно в Болоня, Италия и Севиля, Испания.  20 гимназисти с трима ръководители заминаха на 22 юни за Италия по договор ‘‘ Подобряване на професионалните умения в секторите на биологичното селско стопанство и кулинарията“ , а други 20 с трима ръководители заминаха на 29 юни за Испания.

В продължение на един месец двете групи ще придобиват знания и умения в своите професионални направления.  Спечелените от гимназията проекти са с най-високите суми от професионални училища в България. Освен безплатни автобусни и самолетни билети, учениците получават безплатни нощувки, закуски, обяди и вечери. За всеки участник по проектите са подсигурени практически занятия в реална работна среда, културни мероприятия в Италия и Испания, джобни пари за всеки ден и европейски сертификат ,,Eurоpass”.

Заслужено ПГ по МСС ,,Пейо К. Яворов“, гр. Гоце Делчев се превърна в желан европейски партньор за реализация на ученически практики по проект ,,Еразъм+“. Непрекъснато се увеличават желаещите ученици, които искат да продължат средното си образование в тази гимназия, която се превърна в еталон за професионализъм, качествено образование и сигурно бъдеще за своите възпитаници.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене