Шефът на ДГС Благоевград Калин Зашев е уволнен официално от днес

Шефът на ДГС Благоевград Калин Зашев е уволнен официално от днес, разбра Pirinsko,com

На негово място е назначен шефът на ДГС Симитли Иван Герин.

Ккато писахме преди дни, Калин Зашев се спаси от уволнение с болничен лист „Цирей на дупето“.

Той бе сред най-приближените на екскмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, като развяваше байрака на ГЕРБ и дерибействаше с крими героите Жъчките в горите край Благоевград.

Само ден преди да излезе в болничен, Горския цар направи рокади сред горските стражари, за да предизвика напрежение в системата.

Здравко и Тодор Димови са най-ниското стъпало в служебната стълбица – горски стражари и то в различни участъци, затова е допустимо да работят в едно стопанство, категорични са от ЮЗДП след проверка по сигнал.

Назначаването на двама братя в структурата на „Държавно горско стопанство Благоевград” вчера разбуни духовете в държавната структура и стана причина хората да се питат няма ли конфликт на интереси и редно ли е двамата роднини да получават заплатата си по една и съща ведомост.

Става въпрос за Здравко и Тодор Димови. Първият бил на работа в ДГС от 2 г., но се разболял, и шефът на стопанството Калин Зашев назначил на негово място по заместване брат му Тодор. Здравко обаче оздравял, върнал се в ДГС и вчера Зашев му приготвил договор за ново работно място. В момента и двамата Димови са горски стражари на 2 участъка – Здравко в Горно Хърсово, а Тодор – в Лисия. Задълженията им включват опазването на горите, сечищата и забранените за паша места, както и да проверяват документите за право на сеч и паша и да съставят актове на нарушителите.

Според пресцентъра на Югозападното държавно предприятие, което е принципал на ДГС-тата, в случая обаче изобщо не може да става въпрос за конфликт на интереси, защото двамата братя са на най-ниското служебно стъпало – горски стражари, освен това работят в различни участъци. Конфликт би възникнал, ако поне единият е на управляваща позиция и другият брат му е подчинен, разясниха от ведомството.

pirinsko.com

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене