Connect with us

Разследване

ВМРО афера с един мини ВЕЦ, дъх на корупция,“Басейнова дирекция“ и много конфликт на интереси…

Published

on

инж. Момчил Пашов

инж. Момчил Пашов

Фирма на благоевградски активисти на ВМРО спечели дело в Административен съд срещу решение на Басейнова дирекция, с което й било отказано удължаване на разрешителното за водоползване и водовземане на от р. Ощавска, в землището на кресненското село Ощава.

Дружеството „Темида 2005” ООД имало разрешително за водоползване от 2007 г., което било двукратно продължавано с цел изграждане на МВЕЦ, което трябвало да стане до края на 2018 г. Тъй като строителният обект не бил завършен, управителят на фирмата Георги Гоцев подал заявление за продължаване срока на действе на разрешителното. Странен факт, че съпругата на Гоцев – Нели Гоцева е началник отдел планове и разрешителни в „Басейнова дирекция“ – Благоевгразд и вътре движи документите на мъжа си.

 Интересното е, че фирма „Темида-2005” ООД  е създадена преди години като бизнес проект на няколко изявени активисти на ВМРО като Георги Гоцев, заместник – областният Иван Стоянов и покойния регионален координатор на войводите Огнян Узунов, с капитал от 5000 лв. След като е назначен за зам. областен управител, Иван Стоянов прехвърля дружествения си дял на съпругата си Анета, която пък започва работа в Регионалния инспекторат по образование. В определен момент във фирмата е войводката Теодора Мичева, която прехвърля дружествения си дял миналата година на Ангел Ангелов, след като е назначена на държавна работа. С  управлението на дружеството, в което има общо 5-има съдружници, се занимава Георги Гоцев, който поставя съпругата си в откровена и доказана ситуация на „конфликт на интереси“.

Тук се появавава и въпросът – защо директор на БДЗБР инж. Пашов не уволни г – жа Гоцева при условие, че от години е в конфликт на интереси свързани с изграждане на ВЕЦ в Натура 2000? Запознати твърдят, че госпожата е съпруга на Георги Гоцев – заместник председател на общинската структура на ВМРО Благоевград. При постъпването си в дирекцията, съпругът на Гоцева е горд притежател на разрешително за изграждане на ВЕЦ в Натура 2000 в защитена зона Кресна – Илинденци и скоропостижно урежда жена си да стане началник на отдел „Планове“. Госпожа Гоцева е по образование икономист, но въпреки това не пречи да управлява водите на басейнова Западнобеломорски район. През госпожа Гоцева минават за разглеждане всички становища свързани с реализирането на ВЕЦ-ове и всички останали за водовземане било то от повърхностни или от подземни води, крайнота дума е на Гоцева – тя казва „допустимо“ или „недопустимо“ спрямо стратегиските планове на дирекцията – ПУРБ и ПУРН . Госпожа Гоцева демонстрира високо самочувсвие и не се съобразява със становищата на подчинените си и на всички е ясно, че тя нагласява становищата така, че да е удобна на ръководството. По тази причина е направо казано удобна и за инж. Пашов – директора, коите е поел много обещания и ангажименти към ръководствата на ВМРО и ГЕРБ в областта. Госпожа гоце е удобна и по друга причина , през отдела и минават най – апетитните обществени поръчки на БДЗБР, от които се облажват фирми и лица приближени до ВМРО и ГЕРБ в областта. Междувпрочем, запознати твърдят, че госпожата е била в отношения близки до точката на замръзване с инж. Пашов преди да бъде назначен за директора на БДЗБР, заплашвана е, че ще разкрие конфликта и на интереси с ВЕЦ-а и фирмата на съпруга и „Темида 2005“ ЕООД. Но както се казва и за двамата важи поговорката „..Интереса клати феса“. Бидейки назначен за директор инж. Пашов и г – жа Гоцева изведнъж забравят за конфликта на интереси с ВЕЦ-а и затоплят неимоверно отношенията си един към друг. Госпожата често навестява кабинета на директора и получава задачите лично. За сега остава в тайна кой посъветва съпруга на госпожата да прехвърли дялове на „Темида 2005“ ЕООД на друг бивш служител на отдел „Планове“ – госпожа Анета Стоянова, съпруга на зам. Областния Иван Стоянов. За радостната новина се е похвалил лично Гоцев чрез вестник Струма, така както се казва в една БГ поговорка „…И вълкът сит, И агнето цяло“. За сега ВЕЦ-а не е реализиран, а делото за продължаване на разрешителното се точи в съда и само времето ще покаже дали г – н и г – жа Гоцеви от ВМРО ще се сдобият с чисто нова ВЕЦ в Натура 2000. Междувпрочем, под сурдинка се говори, че госпожа Гоцева е мераклийка за директорското място в БДЗБР и на няколко пъти е предлагала услугите си на МОСВ. Да не се чудим, защо вместо желаната промяна ще получим поредната подмяна на директори и нещата ще продължат да се случват и за напред – лична облага от служебно положение.

Разследване

Крупен обир в Гоце Делчев! Крадец се промъкна в дома на младо семейство, задигнал е хиляди левове и злато

Published

on

Крупна кражба разследват полицаите в Гоце Делчев. Бандит издебна младо семейство да тръгне на работа в петък сутринта, като успял да влезе в дома им, през леко отворен прозорец. Съпругата работи в местно шивашко предприятие и излязла малко след мъжа си около 06. 30 часа.

Когато на обяд се прибрали забелязали къщата си преобърната, изчезнали над 7 000 лева и злато за около 4 000 лева. Парите били грижливо скрити, но крадецът не се затруднил в откриването им. Обирът вдигна на крак местната полиция, твърдят, че работят по горещи следи.

Очаквайте подробности!

Continue Reading

ВИДЕО

ВИДЕО! ПОЗОР! Познавате ли го? Ловците на педофили заловиха извратеняк от Благоевград искал да отнеме девствеността на 13 – годишна!

Published

on

Ученици ловят педофили в София и страната.   Те се представят за 13-годишни в социалните мрежи и „чакат някой да се закачи“. Заснемат го и го показват с името и лицето му. Родителите им били притеснени от тяхното начинание, но са се отказали вече да ги карат да спрат.

При първия си лов на педофили младежите извикали полиция. След това обаче нещата приключили с отказ да се образува досъдебно производство. Сега от СДВР отново са се активизирали. Цивилни полицаи дори им казвали да заведат педофилите някъде и да ги набият.

Момчетата твърдят, че не прибягвали до бой, но при няколко човека жените и дъщерите им разбрали. Младежите започнали да ловят педофили през февруари 2021 г. Първо хванали трима-четирима. През няколко дни имало лов. До края на декември те искат да стигнат бройката 40-50 заловени педофили.

„Педофилията няма как да я спрем, но може да ограничим действията им“, казва едно от момчетата Според момиче, което участва в лова, на срещите педофолите се държали по обрано, отколкото в чата, Тя поясни, че като професия били различни – имало техник на хладилна техника, държавен служител, един, който работи с деца. Те търсели дете, което не получава нужната подкрепа в семейството…“

Този път в мрежите на ловците, са вплете зрял мъж от Благоевград. Познавате ли го? Наглият изратеняк пише на тридадесет годишна, пита я дали вече има цикъл, искал да и отнеме девствеността. Позор!

Познавате ли този тарикат от Благоевград. Видите ли го – заплюйте го! Чакаме действията на прокуратурата!

Continue Reading

Разследване

Полицейска акция за издаване на фалшиви сертификати в Югозапада

Published

on

Полицията в Кюстендил провежда акция по сигнал за разпространение на фалшиви сертификати за COVID-19.

Проверява се медицински център в града, откъдето са издадени четири документа. Техните притежатели вероятно вече са извън страната, пише NOVA.

Информацията за евентуалнитте нарушения била получена чрез данни от телефона на жена от Велико Търново, която говорила с хора от Кюстендил за издаване на фалшивите документи.

Continue Reading

Разследване

ДАНС извършва проверка в ТЕЦ Марица изток 2 и Мини Марица изток

Published

on

ДАНС извършва проверка в ТЕЦ Марица изток 2 и Мини Марица изток, научи Big5.  

 

Три екипа са в електроцентралата от вторник.

Не е известен предметът на проверката, но се коментира, че се изземват документи за поръчки, свързани с фирми, близки до ръководството на централата и Делян Пеевски.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ