Проект „Закупуване на кухненско оборудване за нуждите на общинско предприятие „Домашен социален патронаж” гр. Разлог”

На 22 юни 2021г. Кмета на Община Разлог – Инж. Красимир Герчев подписа Договор за съвместна дейност между Община Разлог и Фонд „Социална закрила“ гр. София за финансиране на проект „Закупуване на кухненско оборудване за нуждите на общинско предприятие „Домашен социален патронаж“ гр. Разлог“.

          Средствата се предоставят от Фонд „Социална закрила“, който е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на труда и социалната политика, създаден на основание чл. 25 от Закона за социално подпомагане. Фондът отпуска средства в различни направления – за социални помощи, за целеви програми и проекти в областта на социалното включване; за придобиване на дълготрайни активи и текущо поддържане на материалната база; за изграждане на нова, реконструкция и модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социални услуги и други.

През 2016 година Община Разлог кандидатства с проект за финансиране закупуването на кухненско оборудване за нуждите на Домашен социален патронаж, който беше одобрен, финансиран и успешно изпълнен. През текущата 2021 година отново беше подадено проектно предложение, което бе успешно защитено, одобрено и финансирано от фонда.

Стойността на проекта възлиза на 35 800 лева, като ФСЗ отпуска средства в размер на 90% или 32 220 лева, а Община Разлог осигурява съфинансиране в размер на 10% или 3 580 лева.

 Дейностите по проекта предвиждат закупуване и монтаж на: 2 броя печки с 4 газови горелки и електрическа фурна, изработена от неръждаема стомана; 1 брой печка електрическа със 6 квадратни плочи; 1 брой електрически хокер с нагревателна плоча Ф400; 1 брой миялна машина за тави и 1 брой картофобелачка без носеща рама, с капацитет 10 кг. на цикъл за нуждите на ОП «Домашен социален патронаж“ гр. Разлог.

Основната цел на проекта е да бъдат повишени качеството и капацитета на предлаганите от Домашен социален патронаж услуги. Към настоящия момент общият брой ползватели на социалната услуга „Домашен социален патронаж“ е 483, от които:

  • 289 лица, които ползват услугата Домашен социален патронаж;
  • 170 лица, които ползват услугата „Обществена трапезария“ по проект „3.1 – Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в Община Разлог“, финансиран по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане;
  • 16 лица от Дневен център за деца и/или младежи с увреждания „Блян” гр. Разлог;
  • 8 лица от ЦНСТ за деца без увреждания гр. Разлог.

 С реализирането на проекта ще бъде подобрена материалната база на ОП „Домашен социален патронаж“ гр. Разлог и ще се осигурят по-добри и безопасни условия на труд за работещите в кухните.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене