Мая Манолова: Не е справедливо 600 лв. заплата и 300 лв. пенсия

Ще застанем на страната на народа, до всеки човек, до всеки малък бизнес, каза Манолова в Бургас
Не е справедливо и честно някой да живее с 300 лв. пенсия или с 600 лв. заплата. Справедливо ли е да гледаш дете с 300 лв. през втората година от майчинството? Не е справедливо. Имаме нашия план за незабавна подкрепа за 3 млрд. лв. 1 млрд. лв. струва преизчисляването на пенсиите за половин година, до края на 2021 г. Предвиждаме 1 млрд. лв. за младите семейства и децата и 1 млрд. лв. за туризма, малките фирми и самоосигуряващите се лица, останали без подкрепа. Ще застанем на страната на народа, до всеки човек, всеки малък бизнес.

Това заяви днес председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова по време на събитие в Бургас.

Страхът си отива и надеждата се събужда. Хората усещат, че промяната е необратима и на 11 юли ще дойде Видовден. Ще има живот без рекет, без натиск, без мутри. „Изправи се! Мутри вън!“ заедно с Демократична България и „Има такъв народ“ ще излъчим правителство на почтените, на хората с опит и квалификация. Правителство, което да застане на страната на българските граждани и не работи за приятелския кръг и олигарсите, допълни Манолова.

Ще изгоним „калинките“, ще върнем авторитета и достойнството в администрацията, ще си върнем държавността и авторитета на парламента и институциите. Контролните органи, които Борисов превърна в бухалки да рекетират всеки, който е срещу властта трябва да бъдат разформировани и изградени отново, заяви още тя.

Изборите в Благоевград вчера показаха, че когато има машини и няма фалшификации на протоколи, когато полицията не „опъва чадър“ над купувачите на гласове и не им позволява да опорочават вота, ГЕРБ не просто не са първа политическа сила, а са трети. В Благоевград ГЕРБ отпаднаха от балотажа. На 11 юли ще стане още по-ясно как досега Борисов е печелил избори – с пари, шантаж, измами, манипулации и купуване на гласове, подчерта Манолова.

Ангажиментите, които поехме, ги изпълнихме за краткото време на 45-тия парламент. Върнахме 100 хил. лв. партийна субсидия, започнахме ревизия. Да работим така, че на 11 юли да не сме последна политическа сила. Срещите ни с хората във всяка община и всяко населено място показват, че сме в правилната посока, заяви водачът на листата в Бургас Живко Табаков.

В името на бъдещето трябва да установим ред, подчинен на справедливостта и закона. Върховенство на закона означава реформирана съдебна система, която да не позволи в бъдеще друга власт да използва прокуратурата и службите за сигурност като бухалка срещу българите, каза председателят на Движение 21 Татяна Дончева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене