Машинациите по незаконния строеж на Мустафа Караибраимов в гърменско продължават! Заплахи и опит за узаконяване!

М.Караибраимов

М.Караибраимов

Истински натиск над Топ Преса да спре да пише и да „забрави“ за незоканният строеж на Мустафа Караибраимов в гърменско . цяла седмица. Ние обаче на пук продължавае работа! Припомняме, че миналата седмица Топ Преса ви информацира, за постъпил сигнал от наш читател със следният текст : “Кой разрешава на собственик на ливада да строи без документи?  Това е землището на село Дебрен община Гърмен!  Върху ливада без проекти и нужната документация има построено хале, налят е бетон, защо се допуска всичко това?  Кой го позволява? ” 

Топ Преса обеща пълна проверка и следене на случая. В хода на журналистическата ни проверка, беше установено, че със заповед 232  от 09.04. 2021 година кмета на община Гърмен е одобрен подробен устройствен план  за застрояване на ПУП –ПРЗ на поземлен имот с  идентификатор 18366.20.51 в местността „ Решманица“ намираща се според  кадастралната карта и регистри  в землището на село Гърмен. Това е въпросният имот върху който, бизнесменът Мустафа Караибраимов е построил напълно незаконно хале. Налял е фундаменти, подложен бетон- плоча и е построел хале повтаряме – напълно незаконно.

За тези които не знаят и се водят от манипулациите на Караибраимов и неговите роднини, ПУП – ПРЗ означава, че общината му е дала разрешение за започването процедура за строителство, а не „Разрешение за строеж“. Последното се дава след като проектите на възложителя минат през експертен съет в общината, идат до РДНСК и след одобрението минат 14 дена срок за обжалване. Тогава вече може да строи. Без да спази нито ред от българското законодателство, обаче Караибраимов е построил холето си правейки се, че е нещо повече от другите.

Топ Преса по силата на ЗДОИ направи официално питане до ВиК и ЧЕЗ, с въпроса има ли поднадени документи за предварително присъединяване към строеж на поземлен имот с идентификатор 18366.20.51, местност “Решманица” по КККР на с. Гърмен, община Гърмен собственост на Караибраимов. И от двете институции категорично ни отговориха с думита – не. Което от своя страна също доказва, че бизнесменът няма никакво основание да строи, камо ли да е направил готов строеж. Пратили сме искане по ЗДОИ и в ДНСК – София за надзор на проверката.

Топката сега е в ръцете на главният архитект на община Гърмен – господин Джемал Башев, който по наша информация е принципен, доказан признат професионалист и сме убедени, че няма да си сложи главата в торбата, да заложи името си в тази помия, сътворена от Караибраимов. След това е на ход РДНСК, на които оставя да удостоверят, че на поземлен имот с идентификатор 18366.20.51, местност “Решманица” по КККР на с. Гърмен, има изграден незаконен строеж хале с наляти бетонни фундаменти и плоча, които моментално трябва да бъдат премахнати.

Колкото и да ни заплашва и плюе родата на Караибаримов, по специално транспортният бос Исмаил Абдиков, натиск, „почерпки“ идр., Топ Преса няма да отстъпи от принципите си и ще защитава интересът на хилядите хора в община Гърмен, които строят и си спазват закона. Така се прави в цивилизования свят.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене