Учители и ученици от Гоце Делчев върнаха визитата на СУ “Неофит Рилски“ –Харманли с поредна Обмяна на иновативни практики по НП „Иновации в действие“

Шестима преподаватели и двама ученици от Трето основно училище „Братя Миладинови“ и още толкова учители и ученици от Второ основно училище „Гоце Делчев“, гр. Гоце Делчев, се завърнаха от четиридневно гостуване в СУ „Неофит Рилски“, град Харманли. Посещението се осъществи от 24.06. до 27.06.2021 год. и е по НП „Иновации в действие“, която предоставя възможност на учители от иновативни училища да обменят своя опит в прилагането на различни иновативни практики.

С вълнуваща беседа в училищния музей домакините запознаха гостите с историята на своето училище, а настоящите постижения на харманлийското школо бяха представени в залата по роботика, в изграждащия се STEM център, в модерните зали и кабинети.

Едновременно с наблюдението на интересни педагогически иновации гостуващите преподаватели имаха възможност да посетят и местни природни, исторически и археологически забележителности.

Срещата между двете иновативни училища – Трето основно училище „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев и СУ „Неофит Рилски“, гр. Харманли, е втората по  ред. Първата се проведе в  град Гоце Делчев в началото на месец юни. В резултат на взаимните посещения преподавателите обогатиха своите педагогически компетентности, споделиха опит в работата по различни програми и проекти и поставиха добро начало на бъдещи партньорски отношения.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене