Мая Манолова: Излизаме на протест в Кюстендил

Digimax A50 / KENOX Q2„Предупредих служебното правителство, че при следващи уволнения на специалисти в Кюстендилския регион, ще излезем на протест. В последните дни представители на правителството си позволиха да натиснат двама специалисти, които не са свързани с БСП, да напуснат работните си места. Ще защитим уволнените с протест, който ще се проведе утре – 5-и октомври, от 17.00 часа, пред сградата на Регионално управление на горите, където се случи последното уволнение”.

Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП лява България” в 10 МИР Кюстендил Мая Манолова. На въпрос относно купуването на гласове за предстоящите парламентарни избори, тя каза, че се надява МВР и прокуратурата да си свършат работата и да не допуснат купуване на гласове, особено в ромските квартали.

Манолова припомни, че служебният вътрешен министър даде сериозна заявка, че ще се бори срещу тези практики и допълни, че голямата афера на тези избори се казва Близнашки.

„Предизборната кампания на ГЕРБ се води от служебния кабинет, правителството на Близнашки е марионетка на Борисов”, категорична е първата в листата на „БСП лява България” в Кюстендилско.

Тя увери, че БСП може да поеме отговорност в трудна ситуация и да понесе негативите за това. „Ясно беше, че едно управление с ДПС при конфигурация 120 на 120 е рисково. Ясно беше, че ще понесем като партия негативи, но ние го направихме заради хората и мислейки за държавата. Бойко Борисов мисли единствено за това как да се върне във властта, как да вземе цялата власт”, обясни Манолова.

По думите й, разликата между БСП и ГЕРБ е, че в трудна ситуация преди година и половина, след като Бойко Борисов е хвърлил оставка, изплашен от протестите, БСП, която е имала 83-ма депутати е поела отговорността да състави правителство.

„Ако Борисов има, както той заявява, под 110 депутати – ще саботира действията в парламента и ще върви на избори до дупка. Това е разликата между нас и ГЕРБ”, подчерта тя.

Относно бъдещи коалиции, водачът на листата на Коалиция „БСП лява България” в 10 МИР Кюстендил заяви, че БСП се е опарила достатъчно от коалиционни споразумения и не би тръгнала да се съюзява, с която и да е партия. „Оставихме у хората впечатлението, че участваме в партньорство с ДПС при неясни условия и прекалено много претенции от тяхна страна. Абсурдно е да приемем втори път партньорство с ДПС“, категорична бе тя.

Манолова допълни, че ДПС прави обикновено 400 – 500 гласа в цялата Кюстендилска област. На последните избори с различни лоши практики са постигнали 1500 гласа. Говорило се е, че е имало покупко-продажба на гласове основно в ромските квартали.

„С поставянето начело на листата на ДПС  в Кюстендил Александър Методиев заявката е очевидна – прицелване към хората, които живеят в ромските квартали и предполагам, че отново ще има опити за търговия с гласове”, каза още тя. По думите й, Александър Методиев не е познат в ромските гета в десетия изборен район – Кюстендил и трудно би могъл да направи резултат, защото и ромите имат изисквания към управляващите, към решаване на проблеми.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене