Любими изпълнители пяха в евросело Черниче за „Честит празник“

Голям празник бе вчера в село Черниче.

След 1 година пауза, евросело Черниче отбеляза своя празник както традицията повелява. Празникът започна още рано сутринта, когато жителите на селото се отправиха към църквата, за да почетат Свети Дух, за да запалят свещ за здраве и да похапнат вкусен курбан. Вечерта всички се събраха на площада, за да се веселят до късните часове на нощта.

Площадът се препълни. Дълги хора неспирно се виеха. Малки и пораснали, млади и стари всички заедно, с усмивка и топли емоции.

Бели гълъбчета, като символа на празника Св. Дух, дечицата от Детска градина „Радост“ – филиал Черниче умилиха празнуващите с нежен танц и с красиви песни и стихчета още в началото на празничната вечер. Такт и ритъм на празника дадоха Женска певческа група „Чернишки звуци“ – 1958 г., с. Черниче, за доброто настроение на жителите и гостите на селото се грижа още оркестър „Балканика“ с вокалисти Малин Домозетски, Гергана Димова и Пухи. Данна бе специалният гост изпълнител, подарък за младите. Хитовата певица предизвика еуфория за тинейджъри и младежи в евроселото.

Празнична заря, разбира се, огря небето за „Честит празник“. А първият сред равни, кметът на Черниче Георги Стефанов , благодари на всички, че не само на празника, а и в делника, местните са заедно, единни са, работят и живеят като един отбор. Георги Стефанов предаде на празнуващите уверението от общинския кмет Апостол Апостолов, че всичко, което е планирано да се направи в селото, за селото по желание, идея и инициатива на местните, ще се случи.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене